Bekijk het volledige profiel van yuquinda van denbroek en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
yuquinda van denbroek heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenDingen van het Hervormd Lyceum, (HL West bestond in mijn tijd nog niet, die ik me herinner: 1) de dagopening door rector Verboom in de aula.
Dingen van het Hervormd Lyceum, (HL West bestond in mijn tijd nog niet, die ik me herinner: 1) de dagopening door rector Verboom in de aula. Gymnasium 6 Alpha en Beta op het balcon, de overige klassen in de zaal. Het afmarcheren verliep klassikaal. Als een leerling het in zijn hoofd haalde om om te lopen brulde Verboom vanaf het podium "kies de weg van de minste weerstand." 2) een scheikundeleraar die Weddepol heette en die we klassikaal in de maling namen. 3) een geschiedenisleraar die aan het einde van de les altijd voorlas uit een boek van Godfried Bomans. 4) een lange, magere Engelse leraar (Breitner of Breitenbach?) met wie we innig medelijden hadden omdat eerst zijn vrouw overleed en zijn zoon, die ook bij ons op school zat en precies op hem leek, kort daarop tijdens een schoolreisje in Engeland omkwam. 5) de zeer actieve schoolvereniging die allerlei excursies organiseerde. 6) de pauze waarin we netjes in het gelid om de school heen wandelden.
Het Hervormd Lyceum Zuid, 1955
Geen goede herinneringen aan deze school.
Geen goede herinneringen aan deze school. En al helemaal niet aan de handwerkjuf Wiers(e)ma. Ik kwam al helmaal tegen mijn in de vijfde klas op deze school. Moest hier naar toe omdat de Zuiderschool een zevende klas had, als voorbereiding op de middelbare school. De Vondelschool waar ik vandaan kwam had zo'n klas niet.
Zuiderschool, 1952
Ik herinner me nog een Bevrijdingsfeest waar we met de school naartoe gingen.
Ik herinner me nog een Bevrijdingsfeest waar we met de school naartoe gingen. Dat was op de vroegere Stalinlaan, omgedoopt in Vrijheidslaan. De Noorder en Zuider Amstellaan werden in die tijd respectievelijk Churchill en Rooseveltlaan. Willeke Verbruggen (Alberti) zat een klas lager op de Vondelschool. Tijdens dat bevrijdingsfeest (weet niet meer welk jaar dat was), klom ze, klein als ze was, op het podium en zong (als ik me het goed herinner) 'Blue suede shoes'. Herinner me ook nog dat we een beker met opschrift kregen t.g.v. de troonsbestijging van koningin Juliana. En dat we met de hele school ergens in de buurt aan de kant van de weg gingen staan omdat de koningin daar langs kwam rijden in een auto.
Joost van den Vondelschool, 1948