Ontdek PLUS

Wim Stal

Kent 34 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Wim Stal en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Wim Stal heeft 1 klassenfoto's en kent 34 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Een uitstekende opleiding

    Den Haag 1968 - 1972 Mijnheer Schaap voor etaleren en reclame, de heer van Dongen in witte jas voor verkoopbevordering en warenkennis, die eens met een opgeblazen condoom aan zijn witte jas door school liep en die later overspannen werd omdat hij o.m. niet kon uitleggen hoe men wist dat er neon en xenon op de zon voorkomen. "Neem het dan toch eens gewoon aan!" "Waarom willen jullie altijd weten waarom!" Mijnheer IJsseldijk voor Engels, van Heugten voor Nederlands die later directeur werd, Schilperoort voor Duits, na van Dongen mijnheer Vis voor warenkennis en scheikunde, mijnheer Bonnet en van der Velden voor economie. Ik zat in de klas met Arjen Huy, Harry Reininga, Jan van Straten, Ronald Wehn, Jan van Schie, Plupje en mijn toenmalige vriend Kees Smit. Niet te vergeten: van der Wilk met zijn connectie uit Argentinië, Ted van der Voort die ons 's avonds na een feestje bij leraar economie Bonnet in de VW-bus van zijn vader naar huis bracht. Met Frans Schouten kon ik erg lachen "appendages" bij IJsseldijk, als er geen raampje open stond sloegen volgens hem "de schillen op je tong". Kees Smit die we nog eens met een "touwloze knoop" om een lantaarnpaal voor school hebben bevestigd en de heer Bonnet vroeg zich hardop af "Wat doet die jongen daar toch?", "Waarom zit hij daar bij die lantaarnpaal?". Sorry Kees, ik zou het nu echt niet meer doen, we waren meedogenloos, als we maar konden lachen, verder dachten we niet na. Harry Reininga die altijd politieke discussies had met Kees, links tegen rechts. Schaap die dierminnend en vegetariër was en die ik vroeg of hij geen leren schoenen droeg en of hij nooit een mier dood trapte. He, Willem Ferwerda, ik moet die dienstlaarzen nog betalen die jij mij als foerier in militaire dienst nog heb geleverd. Hoe gaat het met het koppel Wijling en van der Reyden? Omstreeks 1987 nog een leuke reunie gehad, waarbij enkele leraren ook vertegenwoordigd waren. Jammer dat er zo weinig klasgenoten bij staan! Waar blijven jullie? Nog niet met de VUT ? Sinds 2004 hebben we ieder jaar een jaardag lichting 1972. Groetjes!

    Middelbare Detailhandel School, 1968

    Kritzingerstraat

    Den Haag 1964 - 1968 Ik had het altijd echt te doen met mijnheer Rust; die man werd zo verschrikkelijk gepest! Ik herinner me mijnheer Meeuwenoord (ome Arie), mijnheer Voorn,mijnheer van Crugten. Bij mij in de klas zaten Martin Ut, Ton Jacobs (wat een pestkop!)Stel, Rossi en Rossit, Coral, Ivano, Jacques Tettero en Ben Koeleman etc.

    Tarcisius Mulo, 1964

    Bij de broeders Jezuieten

    Katholieke ULO school (daarvoor: St. Christinus ULO-Handelsschool, later: Katholiek Mavo-centrum) Den Haag 1961 - 1963 Ik zat in de klas bij Johan vd Weele en Hans de Rijk en een jongen van Zuidgeest. Het was een 3-jarige Mulo, dus we deden Mulo met een versneld programma. Ik zat bij broeder Marcolinus, een oude grijze man met uiteraard een zwarte rok, die archeologie als hobby had. Hij vertoonde wekelijks dia's van pyramides en we leerden over de oudheidkundige architectuur. Broeder Marcolinus kon ook heel driftig worden, maar eigenlijk was het een zachtaardige man. Ik hoorde ook dat hij een klasgenootje als straf een pak op zijn blote billen had gegeven. Ik geloofde het nauwelijks en ik vond het een beetje gek, maar veel andere gedachten kwamen niet bij me op. We hadden ook een broeder Egberto die boekhouden gaf, hij werd altijd erg boos op me als ik mijn gedachten niet bij de les kon houden. Mijnheer Veldhoven had een mooie zilvergrijze Opel Olympia Coupé; hij gaf frans en kon ook vreselijk kwaad op mij worden als ik weer eens mijn gedachten niet bij de les had. Toen hij zijn splinternieuwe zilvergrijze Opel op de oprit had geparkeerd en zag dat men er met de fietsen iets te dicht langs ging werd hij vreselijk kwaad en legde later in de les uit dat de lak van zo'n nieuwe auto nog zacht was en daardoor extra kwetsbaar. Mijnheer Beijer die Engels gaf, kan ik me herinneren als een wat stijve man met vlezige lippen, die langzaam en gedecideerd sprak en die ééns per week voorlas uit de Vier Heemskinderen. De oude mijnheer Nuijen gaf gymnastiek.

    Tarcisius Mulo, 1962