Ontdek PLUS

Wim Neuhaus

Kent 0 personen

WIDOW , 2 kinderen
Woont in -

Bekijk het volledige profiel van Wim Neuhaus en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Wim Neuhaus heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

Aanmelden

Vooral de klasse-avonden van de C-klasse waren bijzonder en laten prettige herinneringen na.

Vooral de klasse-avonden van de C-klasse waren bijzonder en laten prettige herinneringen na. In aanvulling op de namen in die tijd van het docentencorps die Hans Pekel noemt zou ik nog graag willen vermelden: Nederlands dhr. van Til (was onze klasse-leraar), Frans dhr. Louman en dhr. Kerkhof; Duits dhr. Van Delden;Aardrijkskunde dhr. Slotboom; Engels dhr. van der Knoop; Wiskunde dhr. Peters ("25 strafregels 'ik mag niets op de grond laten vallen'"); Biologie dhr. Naaktgeboren en dhr. Schrempft, Geschiedenis dhr. Schillemans, Gymnastiek dhr. Levisson.

2e O.H.S. (5-j. HBS-A) (zie..., 1956

Net als Herman Linnenkamp, waarbij ik niet in de klas zat, maar één lager, heb ik goeie herinneringen aan onderwijzer Linscheer, die van Surinaamse afkomst was.

Net als Herman Linnenkamp, waarbij ik niet in de klas zat, maar één lager, heb ik goeie herinneringen aan onderwijzer Linscheer, die van Surinaamse afkomst was. Deze had ik in de vijfde en zesde klas. In de vierde klas hadden we meester Jongman. Deze was eigenlijk al met pensioen, maar door plotselinge uitval van een andere onderwijzer (we zouden de heer Hubertus krijgen), werd hij weer ingezet. Meester Jongman was daarvoor vele jaren in het toenmalige Nederlands Indië in het onderwijs geweest, net als de heer Linscheer. Zij konden dan ook veel over het leven in de Tropen vertellen. In de "onderbouw" mochten we les ontvangen van juffrouw Meijling. Net als de andere onderwijzers op deze school bezat zij, in onze kinderogen althans, een leeftijd gelijk aan die van onze grootouders. Juf Meijling ontbeerde echter het lievige karakter van een oma, was dus streng, en legde wat eigenaardige straffen op. De ergste deugnieten in de klas werden niet in de hoek gezet, maar werden voor straf b.v. verwezen naar een staanplaats achter het kachelhek waar zich uiteraard de (brandende) kachel bevond. Ook werd een dergelijke leerling bij wijze van strafoplegging onder het smalle podiumtafeltje geplaatst, waarachter de juf gezeten was. Dat was pas een echte straf, vooral als al de grootste rekel, een wat dikkige jongen, tussen de tafelpoten gedwongen was daar in zithouding enige tijd door te brengen. Ik herinner me nog bijzondere gezegden die juf Meijling bezigde, bijv. als je onder je schoolbank dook dat je dan de vraag gesteld kreeg of "je je verstand in je kastje zocht". Op schoolreisje (meestal naar Oud-Valkenveen) kleedde zij zich op haar manier luchtig: de schoenen werden vervangen door prachtige witte gympen.

Cornelis Krusemanschool (Op..., 1950