Bekijk het volledige profiel van Wim Heeren en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Wim Heeren heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenHet was kort na de oorlog van 1940 / 1945 dat ik naar deze school ging.
Het was kort na de oorlog van 1940 / 1945 dat ik naar deze school ging. Een vervolgopleiding in de elektrotechniek zag ik wel zitten. Mijn broer was hierin mijn voorbeeld. Hij ging in de tijd bij de kon. Marine. Ik heb in twee jaar die opleiding afgemaakt. De elektrotechniekleraar was de hr. Smit. En voor instrumentmaken was de hr. Van Veen de opleider. Houtbewerking de hr.Picard? en voor smeden de heer Van Heun. De school stond er om bekend dat normen en waarden en groot goed waren. De leraren waren integer, prima mensen. Leerlingen waren in die tijd Freddy Koning, Bertus Busche, Andre Verhaaf (Amstelveen), Jan Bonke, Jan Slecht (Ouderkerk a/d Amstel), De Korte
patrimonium, 1947
Het was kort voor de oorlog toen mijn moeder overleed.
Het was kort voor de oorlog toen mijn moeder overleed. Er kwam een huishoudster in huis, die we tante Dien mochten noemen. Een schat van een mens. Die bracht mij voor de eerste keer naar school. Mijn broer Jan was ook op de zelfde school, het gaf dus weel een vertrouwd gevoel. Eerst de kleuterschool waar juf Ina de scepter zwaaide. Ze maakte leuke tekeningen met kleurkrijt op het bord. Net als Jan de Roos hadden we vanuit de school zicht op de achterzijde van ons huis en de binnenplaats van de school. Jan kon zelfs vanaf de binnenplaats hun tuin in. Tijdens het speelkwartier konden we ons daar even uitleven. In 1940 kwamen de Duitsers binnenvallen en ik mocht toen naar de 1e klas. We werden ontvangen in de 1e klas door Mevr. Van der Meulen. Een lief mens. Dat vond de heer Luth ook en na een jaar trouwden zij en wij waren Mevr. Luth kwijt. Zo ging dat. Zij gingen wonen in de Lohmanstraat. Het was oorlogstijd en dus waren er allerlei buitensporige dingen. De school delen met een andere school(Ik meen de Eneus Makaayschool), en dus geen geregelde lestijden. Ik ging veel met Jan de Roos, Kees van der Weijden en Leendert van Oosten om, later met Frans Licht. Frans en ik brachten het illegale blaadje Trouw rond dat door de broer van Frans op een zolderkamer werd gestencild. Aafje Oosterveld werd toen mijn schoolliefde. Onze favoriete leeraares was mevr. Adriaanse en de heer Bos de favoriete leeraar. De schoolresultaten waren niet direct overtuigend en ik was blij dat ik geen 7e leerjaar hoefde te doen. Zogezegd was ik geen dankbare leerling, maar een laadbloeier. In de omgeving werd in die tijd veel gevoetbald, vooral het Olympiaplein was de favoriete plek. In het begin werd de bal nog wel eens door de dienders ingepikt, maar later konden we net zo veel voetballen als we wilden. Geweldig leuke tijd geweest als je er later op terug ziet. Ik denk dat om die reden al 5 reunis hebben plaatsgevonden met de 5e- en 6e klassers. We zijn inmiddels allemaal rond de 75 jaar maar er is toch nog regelmatig contact tussen diverse leerlingen.
Elout van Soeterwoudeschool, 1939