Bekijk het volledige profiel van Wim de Vos en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Wim de Vos heeft 7 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenNa een kennismakingsweekend met Pasen in 1962 in september van dat jaar begonnen aan de opleiding tot Salesiaan.
Na een kennismakingsweekend met Pasen in 1962 in september van dat jaar begonnen aan de opleiding tot Salesiaan. Ik herinner mij Pater Gosseling en pater Ronteltap. (gaf geschiedenisles en is jaren later nog pastoor geweest in de Jeroenkerk in Den Haag. Ben er maar twee maanden geweest. Door heimwee weer naar huis gegaan. Weet nog wel dat je vlak aan de grens was en zo met een been in Duitsland en het andere been in Nederland stond. Op de slaapzaal werd de ronde gedaan door dhr Smagge of Smalle. Weet de naam niet meer zo precies. Jaren later ben ik er eens gaan kijken met mijn kinderen. Huize Don rua was toen omgetoverd tot een museum "Gouden Handen". Het gebouw had nog steeds dezelfde mistiek. Vooral de kapel en de keldergangen (dacht meteen weer aan het aardappels pitten 'smorgens om zeven uur). Via een reactie hierop op deze site vernam ik, dat het gebouw niet meer als museum dienst doet.
Don Rua, 1962
Leuke tijd gehad op deze school.
Leuke tijd gehad op deze school. Mijn eerste juf was juffrouw van Berkum. Ik dacht dat het in de tweede klas was dat ik misdienaar wilde worden. (trouwmissen met bruidsuikers toe en hoefde je de les niet volgen). Tweede klas juffrouw Kuling, weet niet meer de juiste volgorde,maar heb les gehad van Dhr Dekkers, dhr Kroon dhr 't Hoen en in de zesde dhr Kuipers. Die kwam op zijn brommertje met zo'n ei-vormig benzinetankje. (zie ook de klassefoto) Kon het niet laten mijn oude rapporten op te zoeken. Weet nu de juiste volgorde en namen van de docenten; 1e klas. juffrouw van Berkum 2e klas; Juffrouw Kuling en dhr Nieuwland 3e klas; Juffrouw Sluyter en dhr 't Hoen 4e klas; dhr Dekkers 5e klas; dhr Kroon 6e klas; dhr. Kuipers. In het laatste jaar was dhr Bootsma de hoofdonderwijzer. De foto van schiphol was een enorm evenement. Met zes klassen tegelijk op schoolreis. Op de foto staat links op de trap meester Kroon (lijkt jeuk aan zijn kont te hebben, maar hield zich aan het trapje vast). Staand achteraan 4e van links kapelaan Schrama daarnaast juffrouw Kuling en meester de Lange. Ikzelf eerste rij zesde van links. daarnaast Hubert v.d Zwet. Na de zesde klas ben ik naar het seminarie gegaan in 's Heerenberg, wat later het museum Gouden Handen werd. (Volgens inlichtingen via de schoolbank bestaat het ook niet meer als museum). Daar heb ik het zowaar twee maanden uitgehouden. Hetzelfde jaar ben ik toen naar de MULO gegaan. (St. Antoniusschool in Rijswijk).
St. Jozefschool, 1956
Ben op deze school in december 1962 gekomen.
Ben op deze school in december 1962 gekomen. Opleiding door omstandigheden niet afgemaakt. Leraren die ik me nog kan herinneren zijn dhr. Meis (engels) dhr Lampe (wiskunde) van Dam (boekhouden en aardrijkskunde) van hem weet ik dat hij onverwacht proefwerk hield met als binnenkomer: ALLES WEG! BLAADJE!! en dan ging je atlas en toebehoren weer in de tas. Als je strafwerk van hem kreeg, bestond dat meestal uit derde machten maken, uitgewerkt en al. Je kreeg dan een reeks getallen doorgaans van vier cijfers en meestal een stuk of 25 (bijvoorbeeld 3326t/m 3350). Directeur was dhr Kakerken. dhr van Winden (duits) draaide altijd krulletjes van zijn haar bij zijn voorhoofd als hij voorover leunde bij de lessenaar, of krulletjes op zijn achterhoofd als hij achterover leunde. Kon soms minutenlang de klas instaren zonder iets te zeggen. Heb toch altijd waardering voor hem gehad.
Antonius MULO, 1962