Bekijk het volledige profiel van Theo de Smet en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Theo de Smet heeft 3 klassenfoto's en kent 12 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenNa de RK MULO in de 1e Verbindingsstraat, waar toch een bepaalde discipline geleerd werd, was dit meer een school met veel vrijheden.
Na de RK MULO in de 1e Verbindingsstraat, waar toch een bepaalde discipline geleerd werd, was dit meer een school met veel vrijheden. Je was veel meer zelf verantwoordelijk voor je studie en daar ging het bij me een beetje mis. Ik heb dan ook drie jaar gedaan over HAVO en HAVO 5 (2x). Het was mede een periode waarin ik veel uitging en veel aandacht had voor allerlei andere leuke dingen. Toch heb ik hier veel vrienden gehad. Op de school zelf hebben we ontzettend veel gekaart en werd elk vrij moment aangegrepen om een 'kaartje' te leggen. Na de HAVO ben ik naar Dongen vertrokken om aldaar het onderwijzersvak te leren. Daar kwam ik dan weer terug in een school met veel discipline. Wat kan het toch per school verschillen, maar aan alle scholen heb ik plezierige herinneringen. "Je moet het toch zelf voor elkaar zien te krijgen".
RSG Petrus Hondius, 1971
Na de MULO heb ik (een wat rumoerigere periode) op het Petrus Hondius ( ’71 – ’74) drie jaar over de HAVO gedaan, waarna ik naar Dongen ben afgereisd om aldaar voor onderwijzer te leren.
Na de MULO heb ik (een wat rumoerigere periode) op het Petrus Hondius ( ’71 – ’74) drie jaar over de HAVO gedaan, waarna ik naar Dongen ben afgereisd om aldaar voor onderwijzer te leren. Dat verliep prima, maar na het afstuderen in 1977 wachtte (helaas) de militaire dienstplicht. In november 1978 ben ik voor de klas gaan staan. Na basisscholen in Philippine en Sluiskil, ben ik overgestapt naar het LOM-onderwijs wat in 1998 is gewijzigd in speciaal basisonderwijs. Sinds 1980 werk ik aan De Springplank te Terneuzen (voorheen Scheldeschool) en sinds 1991 ben ik aldaar adjunct. Inmiddels geven we met z’n tweeën leiding aan een school van ± 160 leerlingen en zo’n 45 personeelsleden. Ik ben Zeeuws-Vlaanderen dus trouw gebleven. Na mijn huwelijk in 1982 met mijn lieve vrouw, Karin, ben ik in Oostburg gaan wonen. We hebben drie kinderen, 26, 22 en 22, allen studerend of reeds afgestudeerd. Onze kinderen hebben door hun buitenlandstages en reizen al heel wat van de wereld gezien. Wellicht kunnen wij dat ook nog eens gaan ondernemen, vooralsnog blijft dat beperkt tot Europese landen of eigen land (wat overigens ook nog altijd de moeite waard is). In Oostburg ben ik veel betrokken bij de voetbalsport, een hobby die ik al vanaf de basisschool trouw ben gebleven en waar ik nog steeds plezier aan bleef. Tot zover mijn verhaal. Namens van klasgenoten of medejaars: Alex Rombout / Alex Thomas / Anneke de Rijk / Annelies Bakker / Annelies Laureijs / Ans Meijs / Berry Bracke / Dula Lauret / Eric Ivens / Erna de Graaf / Fieneke de Baere / Foort Verstelle / Francien Pieters / Frank Naessens / Frank Wauters / George Leenknegt / Gerard Radius / Greet Spuesens / Guido de Caluwé / Harold Lippens / Harry Polderman / Harry Vermeirssen / Heleen Haartsen / Ingrid Cortvriendt / Irene de Bakker / Janneke Edwards van Muyen / Janny Dees / Jeanine Boutens / Johan d'Hont / Karel Lafort / Lian van de Ven / Lilian Moeffaert / Lucia Maas / Lutgard Pierar / Marc de Vleesschauwer / Marga Epskamp / Marianne Verbeke / Marijke Martens / Marleen Vermast / Marlies Hofman / Marlies van de Velde / Mathijs Kaas / Paul Audenaerd / Paula van de Voorde / Peter Bracke( Biervliet) / Peter Bracke(Terneuzen) / Ron van de Bilt / Ronald Verhoosel / Rudie Pollet / Rudy de Smet / Theo de Krijger / Theo de Smet / Theo Perdaen / Theo Sarneel / Wim Hofman / Winfried Bakker / Yolanda Audenaerd / Yolanda van Aerde / Yvonne Schelstraete
RK MULO/MAVO, 1967
Ik heb een leuke tijd gehad in Dongen.
Ik heb een leuke tijd gehad in Dongen. Eerst op het internaat en later bij de conciërge Bernhard in huis. Ik heb er mooie herinneringen aan. Het eerste jaar op het internaat moesten we altijd voor twaalven thuis zijn. Daar werd streng op gelet. En dat was maar goed ook. Ik vond het fijn dat we zoveel aan sport konden doen in de avond uren. Bovendien was dit het laatste jaar internaat waardoor toch veel vrijheid genoten kon worden en ik terugkijk op een plezierige periode. Ook de jaren erna heb ik als bijzonder ervaren. Natuurlijk het feit dat je 'op kamers' zat was voor mij al bijzonder, maar de periode bij Bernard (conciërge) en zijn vrouw Corrie waren zeer plezierig. Ik kijk terug op een plezierige periode, maar ik heb na het verlaten van Dongen (eerste militaire dienst, daarna in het Zeeuwse Onderwijs) niet veel klasgenoten meer ontmoet. Dat is op zich wel jammer. Zo een enkele keer ontstaat er nog een contact via internet of mail. Maar het is ook wel begrijpelijk dat een ieder zijns wegen heeft gekozen. Ik hoop dat het allen goed mag gaan.
Kweekschool St. Gerardus Ma..., 1974