Bekijk het volledige profiel van Ron Rothert en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Ron Rothert heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenIk heb op deze school, beginnend met 6 uur en uitlopend tot 10 uur per week, lesgegeven in de vakken Handelswetenschappen en Boekhouden aan de 2-mavo klassen.
Ik heb op deze school, beginnend met 6 uur en uitlopend tot 10 uur per week, lesgegeven in de vakken Handelswetenschappen en Boekhouden aan de 2-mavo klassen. Dit was als werkstudent tijdens mijn studie Economie aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam (toen GU, nu UvA), in principe om wat ervaring op te doen, maar ook om vast mijn pensioenjaren op te bouwen. Wat ik mij van deze school nog heel goed kan herinneren was het feit dat er voor iedere verjaardag van een van de docenten (en voor veelvuldig bedachte andere willekeurige redenen) tijdens de lunchpauzes in de docentenkamer op sterke drank en kroketten e.d werd getrakteerd. Een erg gezellige groep docenten overigens. Ik heb destijds mijn baan aan deze school opgezegd omdat ik in 1973 een volledige baan kreeg aangeboden aan de RSG Purmerend (de huidige Purmerendse Scholengemeenschap: locatie Jan van Egmond) om daar Handelswetenschappen te geven in de bovenbouwklassen 4/5 havo en Economische Wetenschapppen 1 en 2 in de bovenbouwklassen 4/5/6 VWO.
R.K. Mavo Nieuw West, 1970
Ik heb op deze school - die toen nog 'Kweekschool' heette - vanaf 1973 t/m 1999 op dinsdag- en donderdagavond van 06:00 tot 09:00 uur (dan wel van 07:00 tot 10:00 uur, afhankelijk van de agenda's van de cursisten) met ontzettend veel plezier de avondcursu
Ik heb op deze school - die toen nog 'Kweekschool' heette - vanaf 1973 t/m 1999 op dinsdag- en donderdagavond van 06:00 tot 09:00 uur (dan wel van 07:00 tot 10:00 uur, afhankelijk van de agenda's van de cursisten) met ontzettend veel plezier de avondcursus Handelskennis-LO gegeven aan onderwijzers in het basisonderwijs, die voor het middelbaar onderwijs (LEAO/MAVO) de bevoegdheid voor het vak Handelswetenschappen (Boekhouden / Bedrijfsrekenen / Handelskennis / Recht- en Wetskennis) wilden behalen. Ontzettend leuke ervaring om aan over het algemeen zeer gemotiveerde volwassenen, varierend in de leeftijd van 29 t/m 72(!) jaar, les te geven, die daar, ondanks hun ZEER zware dagtaak, 's avonds nog tijd voor konden vrijmaken. Ik heb voor hun doorzettingsvermogen bij het trachten te behalen van deze zwaarste LO-akte altijd een zeer grote bewondering gehad en hen dat ook veelvuldig kenbaar gemaakt. Ik zou het leuk vinden om te horen hoe het met mijn ex-cursisten gaat en of zij inderdaad hun akte Handelskennis-LO hebben gebruikt om door te stromen naar het middelbaar onderwijs. Wat mij altijd is bijgebleven dat is de uitspraak die de toenmalige directeur, de heer Bakker, op een vertrouwelijk moment tegenover mij deed: "Een kwekeling is een volwassene onder de kinderen, maar een kind onder de volwassenen". Het is maar een weet.
Pedagogische Academie H. Bo..., 1971
Ik zat allereerst 2 jaar op de kleuterschool aan de andere kant van het schoolplein van de Dongeschool.
Ik zat allereerst 2 jaar op de kleuterschool aan de andere kant van het schoolplein van de Dongeschool. In klas 1 t/m 3 van de lagere school (Dongeschool) zat ik bij juffrouw De Jager, en in de klassen 4 t/m 6 bij de heer Harrivan. Wat ik mij goed kan herinneren was dat wij iedere vrije minuut op het schoolplein basketbalden. Vervelend was het echter wel, dat regelmatig na schooltijd oudere jongens van de tegenover de Dongeschool gelegen Grafische school ons schoolplein opkwamen om de bal af te pakken e.d. Geen al te intelligent publiek was dat overigens destijds al. Leuk trouwens om voor de Dongeschool in de Apollo-hal uit te komen in het basketbalteam. Aardige leerkrachten, met uitzondering van de gymleraar, de heer Pront, die nogal losse handjes had en daarmee graag klappen uitdeelde.
Dongeschool, 1954