Bekijk het volledige profiel van Robert A. PHILLIPSON en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Robert A. PHILLIPSON heeft 5 klassenfoto's en kent 15 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
Aanmelden1958-1963 Individueel Onderwijs bleek voor mijn levensfase de beste optie; na eerst 1957-1958 een zg.
1958-1963 Individueel Onderwijs bleek voor mijn levensfase de beste optie; na eerst 1957-1958 een zg. brugschool te hebben bezocht. Het succesvol doorlopen van IVO-leertraject vergde zelfdiscipline, focus en doorzettingsvermogen, waarnaast structuur. Aanzienlijk meer en intensiever dan bij klassikaal onderwijs, vereist individueel onderwijs maximale parate kennis&vaardigheid van de leerkrachten binnen hun leerdomein; daarbinnen snel kunnen schakelen naar de leerfase van elke leerling, allemaal gedurende het lesuur(toen 60-min) van de groep leerlingen, in verschillende leerfasen. Individueel Onderwijs zorgt er ook voor, dat de kennisoverdracht-relatie leerkracht-student meer intensief en betrokken zal/kan zijn; ieder met zijn eigen verantwoordelijkheid. Indiviueel Onderwijs draagt er mede toe bij, dat het individu zichzelf beter leert kennen, ook als persoon binnen een groep.
IVO MAVO De Vonk, 1958
1949-1951 Prima kleuterschool onder leiding van mw.
1949-1951. kleuterschool 'De Klimop', Admiralengracht te Amsterdam Prima kleuterschool onder leiding van mw.DeWit. Prachtige grote zandbank met voldoende speelmogelijkheden. Voor mij binnen loopafstand ouderlijk huis; ca.3-minuten. Veel van mijn klasgenoten toen werden ook mijn klasgenoten op de lagere school (Coppelstockschool)
De Klimop, 1949
Echt een BasisSchool.
Echt een BasisSchool. Dhr.William Tjon Appian|klasonderwijzer 4a; 5a en 6a {gedurende aug.54-tm-juli.57} Coppelstockschool te Amsterdam. Het laatste schooljaar (jan-juli.57)de gehele klas in groepjes van 6-7 leerlingen 'projectmatig' gaan "werken", in een soort zelfsturend teams, met elk een eigen thema(deelproject); waarbij William Tjon Appian als projectmanager. Achteraf gezien, een fantastische, leuke en leerzame periode; waarbij als side-effect, levenslessen&vaardigheden zijn 'eigen gemaakt'.
Coppelstockschool, 1951