Ontdek PLUS

Rob Willemsen

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Rob Willemsen en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Rob Willemsen heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Van 1965 - 1970.

    Van 1965 - 1970. Opmerkelijk hoeveel is weggezakt. Ik denk wat namen te herkennen. Magda Fuik woonde ergens achter de maashaven? (zie Dini Doorn) Bij Jaap van Deursen en Theo Jaarsveld komen hele vage herinneringen naar boven. Verder in de eerste jaren de docent tekenen, hetgeen heel intensief en gestructureerd werd gegeven. Muziek waar je naast zingen ook kennis over opbouw van orkesten kreeg overgedragen. De heer Joziassen (versnelde opleiding bij Philips?), wiskunde en ik dacht voetbalfan. Klassenavonden met mevrouw .... Later kwam ook Stavros Procoppius Papaisidoru in de klas en een Chinese jongen Pau .... Ze woonden beiden op Katendrecht. De opa van Stavros had een café waar we menig uurtje doorbrachten. Er werd inderdaad veel gepokerd en voor veel geld. We gingen rustig in de pauze een biertje drinken op de Hillevliet om daarna weer de les te volgen. In de laatste twee jaren steeds op en neer van de Hillevliet naar Hordijkerveld, naar de Frankendaal, naar het Afrikaanderplein. Duitse gedichten reciteren al ware het de rijtjes met naamvallen en onregelmatige zelfstandige naamwoorden. Met de Lorelei moet ik nog vrij ver komen! Met Franse les van mevrouw Plomb, lief, klein, maar toch niet echt opgewassen tegen zo'n groep met pubers? Opmerkelijk dat we nog enige kennis van de taal verworven. Er was ook nog een docent Duits (niet de heer Samuels, van de karnemelk) die als hobby iets met diesel, wankelmotoren had. In een vakantie kreeg ik een forse straf: een boek overschrijven (ik zou niet meer weten waarom). Na de vakantie was hij overleden. De gangen stonden vol met zware schooltassen: in die tijd werd er ook al gesleept met boeken en schriften. OPatatje in de pauze in de (Zuid-) Polderstraat.

    Marten Dijkhuisschool, 1965

    Waarschijnlijk ben ik een van de laatste Nederlanders die deze site ontdekt.

    Waarschijnlijk ben ik een van de laatste Nederlanders die deze site ontdekt. Al bladerend kom ik een aantal "bekenden" tegen en zelfs al een mailtje gehad. De herinneringen zijn veelal goed tot prima. Qua sfeer open en achteraf soms zelfs ongelooflijk. Ik herinner me in ieder geval nog een les scheikunde (Bosman) bij Ome Cor. Juweeltjes waren lessen van Gijs Felix, Bob Klijnen en mevrouw Wijfjes (Nederlands). En dan doel ik niet alleen op de inhoud. Muziek in de dependance (Margriet van Benthem / Bentum ?) hetgeen voor Jan Timmers en mij dikwijls betekende dat we ons met het thee maken konden bezighouden. Klaverjassen, ezelen, iets dat op koffie leek en gevulde koeken in de kantine bij Ome Joop. Achteraf opmerkelijk dat we Ome Joop nooit meegenomen hebben naar Cor. We zouden in het kader van de education permanent eens een maand of zeven terug moeten gaan! Ben benieuwd of de site zich blijft vernieuwen en of er de komende tijd meer Thomas Morus-sers (of zijn het Morianen) aan zullen melden. En wie heeft de foto's nog niet verbrand? Ik merk dat verhalen aardig zijn (voor zover ik het herken, maar plaatjes activeren de boel beter. Namen? Joop Olierook, Jan Timmers, A3 Slootweg, Jose van Paassen, Marleen van Marrewijk, Tonnie van den Berg, Margot Bista, Ton Schipper, Jos van Berkel, Bert Niemandsverdriet, Henri ..., Lida van het Hart,

    Thomas Morus, 1970

    Weinig herinneringen.

    Weinig herinneringen. Wat beelden van foto's De montessorikleedjes, de klas zat aan het einde van de trap rechts. De penetrante geur van de toiletten. Het was een soort voorrecht als je met de blokken mocht bouwen. Namen van kinderen weet ik niet. Wel van de (kleuter)zusters: Christiana en Geertruida. Het is niet veel maar wellicht een aanknopingspunt voor iemand.

    Mariaschool, 1957