Bekijk het volledige profiel van Rob Post en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Rob Post heeft 1 klassenfoto's en kent 10 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenBovenbouw
In de bovenbouw belandde ik eerst in 4 HAVO voor mij was daar de meest opvallende leraar Mart Teeuwen. Hij gaf economie een vak wat ik eerst niet gekozen had omdat ik na de goede lessen van de leraar Frans de heer van Peer voor dat vak had gekozen. Helaas bleken we in de vierde niet elke week chansons te zingen zoals het welbekende Nathalie van Becaud maar moest ik beginnen met het lezen van Franse boeken daar besloot ik mee op te houden na "Le petit Prince". Bij meneer Teeuwen hadden we les in de Villa . We diende de krant bij te houden want regelmatig kwam de actualiteit ter sprake. Elke week werd sowieso de weekstaat van de Nederlandse bank behandeld en uiteraard elk jaar de miljoenennota vaak aan de hand van het commentaar van professor Stevers. De heer Teeuwen was net begonnen met lesgeven maar dat merkte je in de praktijk niet zeker niet in zijn uitleg honderden kantjes heb ik genoteerd in vier jaar Teeuwen (ook op het VWO) Ook diende je goed op te letten en beleefd te zijn. Benno Banis zoon van de Verhuizer van Bussum had dat een keer niet door werd er met stoel en tafel samen uitgegooid maar tussen Benno en de heer Teeuwen is het volgens mij wel goed gekomen. Na vier jaar Teeuwen ben ik ondanks de vele achten en negens geen economie gaan studeren. Wel heb ik voor sociaaleconomische geschiedenis als bijvak gekozen. Mede dankzij mijn middelbare schoolkennis en daarna nog wat economische cursussen heb ik later in mij carrière als leraar naast geschiedenis ook onder andere economie gedoceerd.
Sint Vituscollege, 1971
In 1965 was het zover ik mocht naar de eerste Klas.
In 1965 was het zover ik mocht naar de eerste Klas. Mijn onderwijzeres was mevrouw Filbry- Bende . Ik heb dat jaar bij haar als prettig ervaren maar als ik er nu op terugkijk gebeurde er toch vreemde dingen. Zo hing er op de deur een plaat met daarop allemaal kopjes zonder haar. Bij een goede prestatie kreeg je er haren bij. Waarschijnlijk zijn er nu nog mensen die een trauma hebben wegens een kaal hoofd. Verder organiseerde de juf ook elk jaar een uitje ik kan mij iets van ezels herinneren die karretjes trokken. In de tweede mevrouw Diemel ik zie haar nog voor me maar herinneringen komen niet boven dat is ook het geval met mevrouw Distelbrink. Van de vierde en vijfde kan ik mij wel veel herinneren we zaten bij eentonige onderwijzer de broer van een van mijn vrienden, meneer Eype die ook nog een dansschool had. Meneer Eype kon goed vertellen en dat heeft mij gestimuleerd om in plaats van onderwijzer geschiedenisleraar te willen worden. Maar je moest wel goed oplette n bij hem zo niet dan kreeg je een bordenwisser naar je hoofd geslingerd. Beleefdheid stelde hij ook op prijs toen op een keer een nieuwe leerling Cornelis van der Hamme niet met twee woordensprak werd hij pardoes de kla uitgegooid. In de zesde klas mevrouw van Erp een goede onderwijzeres maar het vreemde is dat ik nog steeds weet dat haar gezicht getijsterd was door de jeugdpuistjes. Maar misschien is dat wel logisch de puberteit zat er aan te komen. Zelf ging ik toen aan de slag met teerzeep en clearasil. Als aankomende puber wil je er natuurlijk bijhoren de kans daartoe was het kamp ter afsluiting in Groesbeek. Hier leerde we een dansje van meneer Eype mijn latere dansleraar en mijn oude mees. Nu was de kans om te dansen met het leukste meisje van de school Marja W maar ik had een wat stuurse bui en weigerde , ik heb er nog spijt van!
Heilig Hartschool/ De Hoeks..., 1965
In augustus 1971 ging ik voor het eerst naar het katholieke Sint Vituscollege .
In augustus 1971 ging ik voor het eerst naar het katholieke Sint Vituscollege . Ik had een score van 85 procent voor mijn toets gehaald en vanaf 70 had je recht naar de HAVO te gaan. Uiteraard kwam hiervoor alleen het Vitus in aanmerking. Wij waren toen nog een degelijk katholiek gezin. In de eerste. Was de heer Wortel mijn klassenleraar. Tegenwoordig heet dat mentor en inderdaad is er verschil tussen. Een klassenleraar is een goed willende amateur en een mentor heeft enige scholing ondergaan om de tere kinderziiel goed te kunnen begeleiden. De heer Wortel deelde gewoon de rapporten uit met commentaar zonder daar verder over na te denken zo kreeg ik met kerst midden in de klas te horen dat ik wel naar de MAVO zou gaan. Tegenwoordig is dat een soort zelf vervullende profetie maar ik besloot er een schepje bovenop te doen aan het eind van het jaar was ik ineens een voorbeeld voor de klas. Andere leraren die ik mij nog kan herinneren zijn me neer van de Most voor Engels die 1 keer floot en dan was het de rest van de les stil. Deze man zou het tegenwoordig niet gered hebben de leerlingen mogen nu meepraten over het blijven van een leraar en ja streng zijn maakt niet populair, Voor gym had ik Overtoom die kende ik al van de katholieke lagere school je mocht de sport doen die je wilde en zo deed ik vaak aan hockey bij de meiden. Deze sport paste goed bij de school veel kinderen kwamen uit goede middenklasse milieus en hoger. De leraressen gym mevrouw Raven die mijn moeder nog les had gegeven op de spinazieacademie en mevrouw Kuypers beide hadden nog in het Nederlands team gespeeld werd beweerd, Meneer Overtoom had trouwens nog profvoetbal gespeeld in de tweede divisie bij RCH . De leraar Frans was een man met een baard dat kwam toen meer voor dan nu talent voor lesgeven had hij toen niet maar aardig was hij wel. Voor tekenen Hendriks hij keek vooral of je iets bijzonders maakte ik maakte kinderlijk primitief werk en dat was een juiste constatering.
Sint Vituscollege, 1971