Bekijk het volledige profiel van Rob Luijer en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Rob Luijer heeft 17 klassenfoto's en kent 49 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenThea Hemmes
Kort geleden kreeg ik het bericht dat mijn juf van de eerste klas was overleden.
St.Theresia, 1951
Zat kort op deze school.
Zat kort op deze school.(7e klas) Kon echter geheel niet meekomen. Op de cijfers van mijn kerstrapport kon je in de maat lopen. 1-2-1-2-1-2 enz.
St Vincentiusschool, 1956
Overblijven op school was toen heel normaal.
Overblijven op school was toen heel normaal. Ik kreeg vaak witte boterhammen mee met suikerstroop, die trok er zo lekker in. We kregen altijd een glas melk uit een hele grote emaille kan. We speelden met klei en mochten ook centen poetsen met koperpoets. Gekleurde vouwblaadjes lagen in diverse maten op een plank achterin de klas. We maakten lange slingers van gekleurde papierstroken die we lijmden met Gluton, die als het te hard was geworden met water weer smeerbaar werd gemaakt. Ook de lucht van Gluton is me bij gebleven. Ik sta niet op de buitenfoto van Luut Vlastra. Ik herken wel Vincent Huisman(zijn vader was kok) en Paultje Kroezen (Hij kon de "L" niet goed uitspreken, kreeg later spraakles) Voordat we 's-middags weer naar huis mochten moesten we zo stil zijn dat je een speld kon horen vallen. Dat duurde vaak behoorlijk lang. Ik woonde toen in de van Beverningkstraat en elke dag met die kleine beentjes langs het verversingskanaal. Soms ook door de bosjes maar dan dachten we steeds een kinderlokker te zien, dus maar gauw weer de straat op. We zongen toen ook nog "slak,slak,slak kom uit je huisje anders steek ik je huisje in brand. en O wat is het donker in de bosjes etc. Met Sinterklaas kregen we allemaal een rubber bal waarvan ik de geur nu nog zou herkennen. Door het Zeezwaluwhof lopen was niet zonder risico. Bij de toegangspoort aan de Houtrustweg kreeg ik eens een halve stoeptegel op mijn hoofd, kennelijk was dit hof voor vreemden verboden gebied.
St. Joseph, 1949