Bekijk het volledige profiel van Rien Sprong en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Rien Sprong heeft 9 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenNa een aantal jaren als groepsleider gewerkt te hebben, bedacht ik met dat dat geen werk was om tot mijn 65e te doen, en besloot om MW te gaan doen.
Na een aantal jaren als groepsleider gewerkt te hebben, bedacht ik met dat dat geen werk was om tot mijn 65e te doen, en besloot om MW te gaan doen. Ik ben in het derde jaar van de deeltijdopleiding begonnen. Ik vond in Carla Harders en Mady Meenk leuke studiematen, en met Ellen Vos en Theo Willems belandde ik na afloop van de opleiding bij SPD Den Haag. Ik heb enorm genoten van de lessen van Gerard Nijhuis. Enorm pittige kost, maar hij wist me te boeien zodat ik ook nog snapte waar het over ging. Joop Hooge gaf zijn lessen op de laatste uren van vrijdag. Dit vergde het uiterste van de motivatie. Gortdroge theorielessen, en achteraf gezien heb ik daar veel aan gehad. Ina van Es, die haar lessen emanciperende hulpverlening begon met: "Wat willen jullie leren?" Ik vond het maar niks, die vraag. Uiteindelijk zag ik ook het belang om die vraag zo te stellen, maar 25 jaar later zie ik dezelfde verwarring bij mijn cliënten als ik dezelfde vraag (met kleine aanpassing dan) aan hen stel. Specialisatie Gerontologie heb ik nooit spijt van gehad. Leuke lessen van Henny van Dijk en Bram van der Loeff.
Haagse Hogeschool sector Ge..., 1990
Na twee reformatorische scholen was de GSA voor mij een goede springplank om de wereld te verkennen.
Na twee reformatorische scholen was de GSA voor mij een goede springplank om de wereld te verkennen. Achteraf beschouwd is het een idioot plan geweest om als 17-jarige aan zo'n opleiding te beginnen. Ik was echt nog een groentje, dus heb in recordtijd mijn puber- en adolescentiejaren eruit geperst. In het eerste jaar ging ik dagelijks met Han Dekker, Annette Terlouw en Petra v.d. Bunt uit 't Veen naar Ede op en neer. Vooral de Citroën Ami van Annette was een bron van vermaak. 's Maandagavonds met het Shirchadasj-koor zingen en vooral te luidruchtig koffiedrinken als we even niet met de partij hoefde te oefenen. Het was een onrustig jaar op de academie waarin een aantal mensen van school gestuurd werd. Ik heb nooit precies geweten waar de rel nu over ging. Maar ik vond het wel dapper dat mensen het aandurfden om het conflict aan te gaan. Vanaf het tweede jaar werd het voor mij echt leuk. IW met Teun Karrenbelt als vakdocent, aangevuld met mw. Hubertus en Peter de Berg. Een complementair trio. Bezinningsdagen in Wolfheze. Was vooral enorm gezellig, en ik herinner me eigenlijk alleen de EHBO-training, en de verhalen over psychiatrische patiënten die bestek ingeslikt hadden. Het derde jaar heb ik twee keer gedaan, samen met Agneet van Halsema. We stroomden in bij een andere groep, waar ik prima in aardde. Het vierde jaar woonde ik eindelijk in Ede, op de Telefoonweg. Een soort GTST op de Veluwe, maar van dat soort huizen had Ede er nogal wat geloof ik. Wat ik bij anderen op schoolbank.nl herken over de sfeer is het improviseren, de gezelligheid, de vriendschappen, het samen leven en samen leren. Ik vond het geweldig om daar deel van te zijn.
Vijverberg, 1980
Hoewel ik gewend was om ver van huis op school te zitten vond ik de stap naar de Guido overweldigend.
Hoewel ik gewend was om ver van huis op school te zitten vond ik de stap naar de Guido overweldigend. Het gebouw in de Haastrechtstraat was net nieuw, maar geld voor verdere bouw was er nog niet. Dat mochten wij bij elkaar sprokkelen door minimaal 5 obligaties van ƒ50 te verkopen. Ik was nog niet iemand die opdrachten weigerde, maar vond het een belachelijke actie om kinderen daarmee op te zadelen. We pendelden naar de Overijsselsestraat en het Stichtseplein. Leuke oude schoolgebouwen. In de brugklas wiskunde van dhr. De Bruin, die ondanks alle ongein probeerde orde te houden. Werd schertsend Piep genoemd. Franse les van mw. Harkema, die vanaf het podium voorovergebogen zittend, menig jongenshart sneller deed kloppen. Geschiedenis van mw. Stolk, zij schreef haar dictaat volledig op het bord. Wat een lappen tekst. Nee, dan die wiskundeleraar die links- èn rechtshandig schreef. (Hoe heette hij ook alweer?) Formules van zijn spanwijdte schreef hij op zonder een stap te verzetten. Nederlands van dhr. Ronhaar, Duits van mw. Lussenburg en dhr. Hilgers, Godsdienst van dhr. Leertouwer (Hus) later Geschiedenis van dhr. Verhey en van dhr. Hagen die we aan het eind Gert-Jan mochten noemen. Schoolreis in de tweede naar Kell in Duitsland. De tijd van Grease. Zodra de leraren uit de bus waren ging het bandje van Grease weer in de speler. Ik herinner me veel waarschuwingen van leraren over de grote boze buitenwereld en haar verleidingen. Iets was al snel zondig en verdorven. Denk nog wel eens aan dhr. Stam die de lunch na de scheikundeles met een gebed begon. Het waren minipreekjes die ons op onze verdorven aard wezen. Ik zocht mijn heil in wat vrolijker geloof, waarvan ik vriendelijk doch zeer dringend verzocht werd geen ruchtbaarheid aan te geven. En te midden van deze orthodoxie maakten we ook gewoon plezier met elkaar. In de pauze met Cees Neele, Frans v.d. Veer, Cees van Dijk, Jasper v.d. Hoek namen we onze plek in bij de soepautomaat. De refo-versie van hangjongeren? Er was weinig vertier rond school. Behalve als het vroor, dan waren de sloten en de volkstuintjes ons domein. Ik fietste een uur naar school, maar hooguit 10 minuten alleen. Op de Koemarkt in Schiedam verzamelden we, waarna bij de Maastunnel nog een tweede verzamelpunt was. Ik genoot van fietsen in zo'n meute.
Guido de Bres, 1975