Bekijk het volledige profiel van Pieter van Eil en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Pieter van Eil heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenIn 1976 als pas afgestudeerd docent maatschappijleer voor de leeuwen geworpen; of liever gezegd voor de leeuwinnen: meiden als Rita van de Reest en Sofie Mahieu zorgden voor een harde leerschool, maar ook voor een stevige basis.
In 1976 als pas afgestudeerd docent maatschappijleer voor de leeuwen geworpen; of liever gezegd voor de leeuwinnen: meiden als Rita van de Reest en Sofie Mahieu zorgden voor een harde leerschool, maar ook voor een stevige basis. Jarenlang een "eigen schooltje" in het kleine noodgebouw met dominee Van Evert, Jo Jansen (Wi), Jan Brilman (Ne) en dhr. van Broekhoven (concierge). Heel bijzonder was ook het hbbelpaard van mijn mentorklas (Havo5) bij de geboorte van onze eerste zoon in 1983. En dan het wekelijkse voetbaluur op dinsdagmiddag (doen we nog steeds!) met collega's. Niet te vergeten de Duitslandreizen met Wiep Fokkema, Marco Adriaansen, Roel Koopmans (chauffeur) e.a. Het introduceren van nieuwe leermiddelen (videorecorder en videocamera) vond ik altijd erg leuk. Leerlingen moesten voor maatschappijleer altijd een (groeps)project ondernemen en daar kwamen af en toe de meest fantastische resultaten uit: compleet met bezoeken aan een gevangenis, een bordeel. Ed Nijpels heeft nog gastlessen bij mij verzorgd en hetzelfde geldt voor Wim Kok en Herman Bode (vakbondsvoorzitter). De bezoekjes aan het COC in het kader van het onderwerp sexualiteit zorgden voor een hoop commotie en zelfs voor boze telefoontjes van ouders. Gelukkig altijd steun vanuit de schoolleiding. En tot die schoolleiding behoor ik inmiddels zelf. Tja, het kan verkeren... Ik ben verantwoordelijk voor Personeel- en Onderwijsbeleid. Een fantastische baan op een - nog altijd - fantastische school.
Regionale Scholengemeenscha..., 1976
1e klas bij meneer Leeman: regelmatig mocht een favoriete leerling (ik ben nooit aan de beurt geweest) bij bakker Van Dorst om een appelflap, die hij dan heerlijk voor zonze begerige ogen zat op te peuzelen; in een vrijgevige bui deelde hij wel eens een a
1e klas bij meneer Leeman: regelmatig mocht een favoriete leerling (ik ben nooit aan de beurt geweest) bij bakker Van Dorst om een appelflap, die hij dan heerlijk voor zonze begerige ogen zat op te peuzelen; in een vrijgevige bui deelde hij wel eens een appel in een stuk of 35 partjes (!) en daar kregen we er allemaal eentje van. In de 2e en 3e klas bij meneer De regt, een voormalige beroepsmilitair en zijn omgang met kinderen verried nog die herkomst. Daarna mevrouw Magermans. In de vijfde en zesde klas meneer Schoenmakers. Hij woonde in Dorst en nog jaren na ons vertrek van school hebben we met een aantal voormalige leerlingen contact met hem gehouden. In de pauze van de huiswerkklas waren hij en meneer Bilok altijd actief bij het partijtje voetbal. Een enkele keer les van meneer Krols, die een gevleugelde uitdrukkling had met "kosmonautisch" gezwam, waarmee hij "gelul in de ruimte" bedoelde. Enkele klasgnenoten waren Riny van de Heykant, Fred Gladdines, René Rijpert, Sjef Wagemakers en Frank Jorna. Een jaartje hoger zaten Tom Jorna, Joop Fruhling, Piet Mattheeuwsen (van de spoorwegwachter in de Vughtstraat). Die Vugtstraat was trouwens een geliefde bestemming want daar was dat heerlijke snoepwinkeltje waar je met een cent nog niet tevergeefs binnenliep. Ik ben er voor de rest van m'n leven voldoende naar de kerk geweest: elke dinsdag- en vrijdagmorgen vóór school (meneer Leeman hitste ons tegen elkaar op door er een wedstrijd van te maken) en in de mei- en oktobermaand was het elke dag prijs! Hoogtepunten: zoals gezegd het voetballen tijdens de huiswerkklas, daarnaast de voorbereiding op de plechtige communie (of zoiets): dat was in de vijfde en zesde klas en we waren er in mijn beleving vele weken permanent mee bezig.
St Joseph, 1957
Ik heb 6 jaar deel uitgemaakt van een klas, waarin zich de kroost van de Bredase medische stand had verzameld: Karthaus, Cornips, Smulders, Corbey, Kappelhoff, ze waren allemaal vertegenwoordigd.
Ik heb 6 jaar deel uitgemaakt van een klas, waarin zich de kroost van de Bredase medische stand had verzameld: Karthaus, Cornips, Smulders, Corbey, Kappelhoff, ze waren allemaal vertegenwoordigd. Dat schiep een band..... tussen hen en voor iemand zoals ik was dat vreselijk wennen. Docenten hadden in die tijd allemaal nog bijnamen: De Tits (Tinselboer Sk), de Schil (van Rijthoven, En), de Friemel (Kiewied, eveneens En), Monsieur (Fa), "pa" van Bergen (Du). Bijzondere herinneringen aan Baars (Ak), rector Brok (met wiens recalcitrante zoon ik een tijd in de klas zat), moderator Van Beek (die ons de katholieke liturgie tot in detail liet bestuderen), zijn opvolger Kortman. Stalpers (Ne), die een studie van het Bredase en Tilburgse dialect had gemaakt), De Peuk (Brok, neef van de rector, Gs), Bertram (Ne, een alternatieveling), Hazen (La, die de hele dag door Winner-shag rookte en tijdens de bijles voor ons zwakke latinisten met een tennisbal voetbaltrucjes voordeed), pater Mulder (La en Gr, die ons bij het examen er doorheen heeft gesleept op een manier die bij de onderwijsinspectie ongetwijfeld tot maatregelen had geleid), Schenk (Na), Ars (Wi, met z'n onafscheidelijke sigaartjes), van Genugten (Bi, die een biologieclub had, waarmee je op de vroege zaterdagochtend op pad kon om plantjes te verzamelen). Het was een opwindende tijd met felle politieke discussies (Vietnam!), de opkomende Flower Powerbeweging, de strijd tussen Beatles- en Stonesfans, het paasvoetbaltoernooi en de bezoekjes aan Wolfslaar (wat destijd "the place to be" was). Namen die me nog te binnen schieten: Rinus van de Heykant, Pieter en Wally van Dongen (van de opticien), Ad van de Broek.
Onze Lieve Vrouwe Lyceum, 1963