Bekijk het volledige profiel van Piet Franke en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Piet Franke heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenEerst de twee jaren Havo top.
Eerst de twee jaren Havo top. Voor mij een verademing na de Mulo op de Dwarskaai. Rondom het plein met de karakteristieke eik, de rijksleerschool ernaast. De krakende houten vloer en monumentale trappen in het hoofdgebouw aan de Noordstraat. Directeur Hage en zijn opvolger de Graaff, de politieke tegenhangers Eversdijk (aarderijkskunde, CHU recht door zee) en Ar Visser (geschiedenis, PvdA), de omslag qua pedagogiek na eerst Jan Ham en ' juffrouw' Visser, naar Ad Platier en vooral Luc van Colmjon, die een verlichte en meer persoonlijke stijl brachten, de didactische middagen waar we met een groep een les verzorgden en daar feedback op kregen. De gymlessen in de oude zaal met Piet Zuidweg en Jaap Felius, de sporttoernooien waar we tegen onze christelijke broeders streden en de feestavonden, het biljarten in de bruine kroeg, de aula met Dekker en de muziek lessen met het handzingen en de blokfluit (Maul en Lichtendahl), het bordtekenen bij Pronk en zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Gave tijd, veel vrienden/kennissen aan overgehouden; we voelden ons een beetje de '68 generatie van Zeeland, al was het dan later.
Rijks Kweekschool, 1970
De Mulo aan de Dwarskaai met directeur De Quartel als de man die daar de scepter zwaaide.
De Mulo aan de Dwarskaai met directeur De Quartel als de man die daar de scepter zwaaide. Kees de Keijzer en Bart ten Bruggencate die als jonge leraartjes daar begonnen. Oude rotten als Haartsen, Noordermeer, juffrouw Jansen en de slechthorende leraar duits Jansen. Veel lol gehad, bv op de oude zolders waar we mochten overblijven tussen de oude leermiddelen, skeletten, e.d. De feesten in de verduisterde lokalen, met de meiden in het fietsenhok, de Kuiperspoort, e.d.
Openbare ULO (in 1977 opgeg..., 1966