Ontdek PLUS

Patricia Halders

Kent 0 personen

Getrouwd , 3 kinderen
Woont in Margraten

    Bekijk het volledige profiel van Patricia Halders en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Patricia Halders heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Veel kan ik me niet herinneren van deze school.

    Veel kan ik me niet herinneren van deze school. Alleen dat ik met mijn vriendje (Henk van Schieveen) elke dag naar school ging, omdat hij een paar straten verder woonde.

    Nutsschool, 1961

    Enkele namen die ik me nog kan herinneren zijn Marie-Jeanne Zonneberg(veld), Marion Kleuters en Susanne Derrez?, Jopy Fey.

    Enkele namen die ik me nog kan herinneren zijn Marie-Jeanne Zonneberg(veld), Marion Kleuters en Susanne Derrez?, Jopy Fey.

    Agnesschool, 1963

    Achteraf gezien was dit een geweldige schooltijd.

    Achteraf gezien was dit een geweldige schooltijd. De schooltijd begon in de Brederostraat, waar we in de pauze snoep kochten op de hoek. Pater Duynstee gaf engels en was tegelijkertijd rector (iedereen moest opstaan wanneer hij de klas binnenkwam) naderhand gaf van Eijck engels (hij parkeerde zijn wagen voor de ingang van het schoolgebouw, haalde zijn tas uit de achterklep en ging vervolgens naar binnen). De orde was ver te zoeken tijdens zijn lessen. Bijna elke les werd wel iemand de klas uitgestuurd. Nederlands kregen we van Dhr. Verjans, Mevrouw Verjans en toen nog mej.Lomme. van Gageldonk gaf aardrijkskunde. Ook heb ik geschiedenis gehad van Dhr. Dassen en mevr Schutgens. Haar man, dhr. Scheele gaf recht- en wetskennis. Bedrijfsrekenen werd gegeven door Dhr. Sijben en economie door Dhr. Konings. Er waren leraren, zoals deze, die dagelijks pendelden tussen Heerlen(Bernardinuscollege) en Brunssum. En dan had je nog pater Roelands (was uitgetreden en toen dhr. Roelands genoemd moest worden.) Roelands gaf maatschappijleer en was de meest geliefde leraar van de school. Van mej. Jetten kregen we tekenen en tekenen op muziek en Daemen gaf handenarbeid. Dhr. Limpens gaf gym. Van hem kregen we ontspanningsoefeningen als voorloper op de bevalling. Dhr. Zelissen gaf wiskunde en had het toen al over computertaal. Hij was getrouwd met een lerares frans. De franse leraar, dhr. Rutten was op zijn beurt weer getrouwd met een lerares duits, mevr. van de Winkel. Er onstonden dus heel wat koppeltjes op deze school. Dhr. Disco, leraar Duits deed het anders, hij trouwde met een van zijn leerlingen. Dhr. Dohmen gaf natuurkunde en zag het af en toe niet meer met ons zitten. Muziekles kregen we van dhr. van Vliet. Als het mooi weer was gingen we naar de Brunssummerhei om, op een vaste plek, te gaan zingen. Het was wel niet de bedoeling dat er iemand langs kwam, want we schaamden ons rot! We hebben 2 conciërges gehad, waarvan ik alleen Louis Damen nog ken. Hadden veel te verduren. En last but not least dhr. Alofs, die verschillende leraren met raad en daad bijstond. Toen we naderhand een nieuw schoolgebouw kregen, was de romantiek ervan af. Dan kregen we les in de Brederostraat en dan weer in de Vondelstraat. Wel spannend, maar toch niet meer zo intiem. Ben in 1971 gezakt voor mijn eindexamen, zodoende heb ik een jaar langer mogen vertoeven in de klaslokalen van het Romboutscollege.

    Romboutscollege, 1966