Bekijk het volledige profiel van Nico van der Velden en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Nico van der Velden heeft 30 klassenfoto's en kent 10 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenEerst op de Mozartlaan, tegenover Meer en Bos.
Eerst op de Mozartlaan, tegenover Meer en Bos. Tussen de middag Meer en Bos in op een bankje met wat brood eekhoorntjes uit de hand laten eten. Engelse les van Mevrouw van Zee. Had geen zin meer om te leren, maar moest toch. vervolgens naar handelsULO in de Vermeerstraat, maar ook dat was een ramp met veel gespijbel. Van school gegaan en toen in september 1963 naar PTT Post om te werken. Maar ook daar was het eerst 2 jaar opleiding, dus de banken weer in.
Zonnebloem MULO, 1961
Op deze school met het leesplankje Aap Noot Mies heb ik leren lezen.
Op deze school met het leesplankje Aap Noot Mies heb ik leren lezen. Ook nog met een griffel en een leitje de allereerste woordjes opgeschreven. Daarna werd dat papier met inkt en kroontjespen. En als je heel goed je best deed, mocht er (heel zelden) met rode en groene inkt geschreven worden. In de lokalen waren toen grote zwarte kachels met een scherm er omheen en werden aangemaakt met turf. In de winter werden de flesjes schoolmelk naast de kachel gezet, waardoor mijn afkeer tot het drinken van melk is geboren. Meneer Regeer werd, vanwege zijn uitstekende kin, Apie Joeki(fluisterend onder elkaar)genoemd. Mevrouw IJsseldijk, een lieve Indische dame die ook heel streng kon zijn, maar bij het overlijden van mijn vader in 1958 een en al begrip toonde. Meneer van Rijswijk, eerst hoofd van de school, die daarna na schooltijd wel nog Franse les (tegen betaling) kwam geven en als hoofd werd opgevolgd door meneer Visser, die uit Katwijk met de brommer, over het strand reed en waarna Thomas Zuiderwijk de zilvergrijze brommer eenmaal per week schoonmaakte voor een vergoeding in RPS spaarzegels, die gebruikt werden voor het schoolreisje. Schoolzwemmen in de Regentes en douchen in de Stortenbekerstraat. Hoogtepunt was het Sinterklaasfeest in de gymzaal. Op de Paul Krugerlaan waren allemaal leuke winkels, op de hoek drogisterij 't Molentje, op de ander hoek Simon de Wit, om de hoek speelgoedwinkel van Datema die in de oorlog NSB-er was geweest, met allemaal Matchbox dinkytoys in de halfronde etalage aan de rechterkant , daarnaast een winkeltje waar nylonkousen werden verkocht en gerepareerd. aan de andere kant was een banketbakkerswinkel, aan de overkant zat bakker Frohwijn en groenteboer Verkijk met een enorme appel als blikvanger. Verderop zat Het Keteltje met huishoudelijke artikelen, het chocolateriehuis, Au Bon Marche, modewinkel en even om de hoek bij de Steijnlaan zat Turko's IJssalon.
Pretoriusschool, 1955
Juffrouw Mansje en de Plantsoenendienst die achter het schooltje stalen paaltjes in beton goot en vervolgens het staal met teer insmeerde tegen het roesten, wat duidelijk ruikbaar was.
Juffrouw Mansje en de Plantsoenendienst die achter het schooltje stalen paaltjes in beton goot en vervolgens het staal met teer insmeerde tegen het roesten, wat duidelijk ruikbaar was. Mijn favoriete bezigheid was de "zevensprong" en de poppenkast. Ook de schooltandarts hield in dit gebouwtje zijn praktijk, met een door rubber veters aangedreven boor. Aan de andere kant zat fietsenmaker Oudshoorn die ook bakfietsen verhuurde. Op de hoek van de Gaslaan en de Loosduinseweg stond Groenestein met getraliede ramen, wat een enorme indruk maakte. Sommige kinderen in de buurt werden bang gemaakt dat als ze stout waren, naar Groenestein gestuurd zouden worden. Aan de Loosduinsekade zat Lumey een firma die neonreclame maakte en op de hoek van de Engelenburgstraat was kruidenier Blom, die je met zijn kale kop kon pesten door te vragen of hij nog boenwas had. Dan door naar slager Scholtes, die mank liep en dan uiteraard vragen of hij nog varkenspootjes had. Op de hoek van de Engelenburgstraat en de Joubertstraat zat groenteboer Tieze en een de overkant de sigarenboer Heslinga. Aan de andere hoek de melkboer van Zwieteren met zo'n grote glazen bokaal met eieren in de etalage. Lekker toekijken als de melkboer zijn kar ging laden met een grote volle melkbus-met kraan- voor de verkoop van losse melk. Aan de deur kwam bakker HUS met een handkar vol brood en koekjes. Met een mand met brood en ander waar ging hij binnen naar boven naar de 2e etages om te verkopen. Alles werd opgeschreven en op zaterdag kwam hij met zijn bruine boek om af te rekenen.
Kleuterschool - Gaslaan , 1953