Ontdek PLUS

Marleen Made

Kent 7 personen

WIDOW
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Marleen Made en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Marleen Made heeft 2 klassenfoto's en kent 7 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Jammer genoeg heb ik hier maa r 2 jaar op school gezeten.

    Jammer genoeg heb ik hier maa r 2 jaar op school gezeten. Wat een verademing na 4 jaar op een 'Nonnenschool' Voor mijn gevoel kon en mocht hier alles.Zelfs in een lange broek op school komen. Heerlijk vond ik de bijeenkomsten in de hal, waar de klassen zongen en toneel opvoerde. Je had speelkwartier, wat er op die nonnenschool niet bij was. We hadden het zeer na onze zin gehadden in de6e klas, zo zelfs dat we aan het einde zelf een toneelstukje maakten en opvoeredn voor de andere klassen. Tevens gingen we boeken kaften. Let wel de 6e klas had toen eerder vakantie dan de andere klassen. Ik herinner me ook goed, Toine Nuiten, Ted Baayings, Miel de Chareau, Marijke Smits, Renee Gunst en Tika Hogesteijn. Wat een grote misser was toen, was dat er 3 6e klassen waren. 6a was voor diegenen die waarschijnlijk naar het Lyceum zouden gaan, 6 b voor de MULO-klanten en 6c voor de rest. Door ons werd deze klas 'de Vuilnisbak' genoemd. Wat kunnen kinderen toch hard zijn. Gelukkig heeft deze opdeling, op deze manier, maar 1 jaar bestaan. De school lag toen nog tussen allemaal weiden. In de 6 e klas werd de Petrus en Pauluskerk gebouwd, die ondertussen ook al weer afgebroken is. Toen hoefden we niet meer naar de Gerardus Majella kerk te lopen als ze vonden dat we toch eens een keer moesten gaan biechten. Gelukkig is dat niet zo vaak gebeurd. Fijn was ook het jaarlijkse feest van de H.H. Petrus en Paulus, waar wop we allerlei spelletjes en wedstrijden deden.

    Petrus en Paulusschool, 1956

    Direkt na de lagere school ben ik voor 1 1/2 jaar hier naar toegegaan.

    Direkt na de lagere school ben ik voor 1 1/2 jaar hier naar toegegaan. eerst was ze toijdelijk gevestigd in een oud schoolpand in de Kloosterlaan, waar een potkachel in de winter dat lokaal warm moest houden. Je mocht erg weinig. Zelfs het lezen van het boekje Oeroeg was verboden, dat was niet 'netjes'. Hierna verhuisde de school naar de nieuwbouw in de Ruusbroeckstraat. Vlabbij stond de jongens MULO. Er werd goed in de gaten gehouden of je niet kwam of wegfietste met een jonegn, want dat was verboden. Ik herinner me niet veel meer van deze school.

    Maria Regina, 1958

    Ik zat aan de rode kant van de school, rood was voor de Antoniuspaochie.

    Ik zat aan de rode kant van de school, rood was voor de Antoniuspaochie.De andere kant was de blauwe kant, voor de leerlingen van de Hemelvaart parochie. Ik heb gelukkig maar 4 jaar op deze school gezeten.Ik herinner me niet veel van deze school, alleen dat er op Maria feestdagen of op het Heilig Hartfeest steeds gezongen moest worden en met bloemen gezwaaid.Het was een school waar geen speelkwartier was. Ik was bevriend met Lia van Gurp en Ellen Smits. Na 4 jaar ging ik naar de gemengde Petrus en Paulusschool, wat een verademing. Dit tot ontsteltenis van onderwijzeres, mevr. Dellaert. Dit was niet de 'Parochieschool', want we woonden toen in de Sophiastraat. Van de onderwijzeressen herinner ik me: jufr. Kamp, wat een schat was en altijd hele kleine vingertjes wilde zien als jeje vinger opstak. Jufr. Dellaert, die ik onaardig vond en die met ons meeging, ik geloof van de 3de klas naar de 4de klas. Ze vond dat kennelijk zelf zo geweldig,zodat we steeds moesten herhalen hoe fijn wij dat ik wel vonden . Zij hadden en juweliersbedrijfje op de hoek van de Ginnekenstraat en het Akkerstraatje. Daar waar nu de Tuinen zit. Voor handwerken hadden we Soeur Policarpa. Het maffe was dat mijn moeder daar in haar jeugd ook handwerkles van gehad had.

    de nieuwstraat, 1952