Ontdek PLUS

Marjon Roskam

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Marjon Roskam en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Marjon Roskam heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Wat leuk dat ik foto's tegenkwam van mijn klas en nog wel 2 stuks!(1965 /1966) Ik ben dat meisje op de 2e rij, 2e van links, toen nog zonder brilletje en op de andere foto sta ik 2e van rechts naast juffrouw Smit (ooooo ja, zo heette ze)inmiddels met bril

    Wat leuk dat ik foto's tegenkwam van mijn klas en nog wel 2 stuks!(1965 /1966) Ik ben dat meisje op de 2e rij, 2e van links, toen nog zonder brilletje en op de andere foto sta ik 2e van rechts naast juffrouw Smit (ooooo ja, zo heette ze)inmiddels met brilletje en zonder voortand. Thuis heb ik wel de portretfoto met bril maar zonder voortand. Met een heel vreemd grijnsje om het gemis ervan te verhullen. (moest van mijn moeder) Ik weet dat voor de foto juffrouw bij veel kinderen de haren nog wat op order bracht, behalve bij mij. Ze vond vast dat het bij mij wel okee was of zo, maar ik vond het helemaal niet aardig. Dat het indruk maakte blijkt wel uit het feit dat ik dat nu nog weet.... Verder herinner ik me ook de grote kachels die iemand anders ook al noemde en de grote ketels grijs/groene klei. Spelen in de zandbak, we maakten een 'huisje' door een rondje en trappetje te scheppen. Verder weet ik niet zo goed met wie ik in de klas heb gezeten, maar op de foto's herken ik nog denk ik Monique Aan, ene Ronald, Robbie Vleer, Els Lafeber met wie ik ook op de lagere school heb gezeten.

    kleuterschool de Wilde Wingerd, 1964

    Het eerste dat mij te binnen schiet: de heer Roosendaal (Appie Happie) die in de bosjes bij school op de loer lag om je in de kraag te vatten als je fietsend het schoolplein opkwam.

    Het eerste dat mij te binnen schiet: de heer Roosendaal (Appie Happie) die in de bosjes bij school op de loer lag om je in de kraag te vatten als je fietsend het schoolplein opkwam. De heer Uyterlinde, uiterst aimabel maar niet als hij boos werd: dan rolde zijn ogen bijna uit zijn kassen. Hij tekende ook altijd poppetjes op het bord om z'n uitleg te verduidelijken. Mevrouw Boerman de handwerkjuffrouw met haar verwoede pogingen om ons patroontekenen bij te brengen en had Tineke Buys niet een keer de naald van de naaimachine door haar vinger? De heer Drewes, al veel genoemd, was een van de favoriete leraren, een hele fijne leraar. De heer Bosch altijd een beetje cynisch maar met humor. Hij wist ook precies wanneer je je huiswerk niet of niet helemaal gemaakt had. Had ik de helft gemaakt, tot zin 5 of zo, moest ik ineens zin 10 op het bord schrijven. Hoe wist 'ie dat nou?? Al met al een heel gezellig kneuterig dorpsschooltje.

    Burg. G.G. Post Mavo, 1972

    Ik heb een heleboel fragmentarische herinneringen: in de onderbouw gingen we met mooi weer buiten lezen, ieder met z'n eigen stoeltje op een trottoirtegel.

    Ik heb een heleboel fragmentarische herinneringen: in de onderbouw gingen we met mooi weer buiten lezen, ieder met z'n eigen stoeltje op een trottoirtegel. Of boeken kaften aan het eind van het schooljaar en een heleboel namen natuurlijk. En het schoolkamp ergens in Noord Brabant of Limburg. We verbleven toen in een soort barakken met slaapzalen waar je met z'n zessen of zo sliep. 's Nachts gingen we stiekem naar de zalen van de jongens en bij onraad hard hollend met onze zweedse klompen (weet je nog) terug en toen we gesnapt werden bleef de vrouw van het schoolhoofd (hoe heette die ook weer) pontificaal op een stoel met haar armen over elkaar in onze slaapzaal zitten. Of je moest voor straf in de wasruimte staan. Ja, ja, barre tijden... Meester Spann (we mochten van hem ook best Spic en Span zeggen) was toch ook niet wat je noemt een doorsnee meester. Ik herinner me vooral natuurlijk zijn piepschoenen. En de afscheidsavond, met een Playbackshow-achtig gebeuren: De Les Humphries Singers met Mexico en Maikel Stoekebroek met 'Fire' (I bring you to burn) Helemaal geweldig vonden we dat. Leuk om te lezen dat Marjé van Beek al kinderen in de leeftijd van 26 heeft, ik heb er een van 11 en een van 4.......

    Orionschool, 1966