Bekijk het volledige profiel van Marianne Brak en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Marianne Brak heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenWeet er niet zoveel meer van.
Weet er niet zoveel meer van. Het was ook maar één jaar. We hadden latijnse les van Juffrouw Rijswijk. Ik zat in de klas bij Loes van Randeraat en Riekje Groen. De rest van de namen weet ik niet meer. Ik weet nog dat ik vrij heb gevraagd omdat mijn overgrootvader van 96 (jawel!) ging trouwen. Toen de directeur de kaart las bulderde zijn lach door de hele fietsenstalling heen.
Cartesius Lyceum, 1961
De enige die ik me nog weet te herinneren is juf Sanders.
De enige die ik me nog weet te herinneren is juf Sanders. Zij heeft voor mij een hele mooie knikkerzak gemaakt.
Marnix van sint aldegondesc..., 1953
Hoofd was meester Eijgenhuizen.
Hoofd was meester Eijgenhuizen. We zijn met de 6de klas 4 weken naar huize Erica in Huizen geweest van het VKF. Ik was altijd dikke vriendjes met Bertus Kesting. Vriendinnetjes waren o.a. Els Damstra, Loes de Graaf, Hennie Blankenzee, Olga de Haas, Barry Puper. De rand op de stenen rond de school, waar we met een balletje op gooiden om deze dan weer op te vangen als die met een boog terug kwam. Als je bij meneer Dijkema een goed cijfer haalde werd je schrift in een gekleurde kaft terug gegeven. Of je had een stempeltje gekregen onder je schoolwerk. Het voorlezen uit "Rob en de stroper" vond ik altijd een feest. Dan had je ook nog de ouderwetse turfkachels en het turfhok waar je in moest als je stout was geweest. Of je moest onder de hoge tafel gaan zitten. Zelfs het schrijven met griffels en een lei was nog gewoon. En dat voor een school in Amsterdam!!! Als je dit vertelt aan leeftijdgenoten kijken ze aan van "die spoort niet helemaal!" Maar het was echt zo. Later kregen we inktpotjes en een kroontjespen.
Frederik Hendrik Basis school, 1955