Ontdek PLUS

Margré van Wijngaarden

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Margré van Wijngaarden en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Margré van Wijngaarden heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Vooral heel veel fijne herinneringen aan de oude school aan het Oosteind, met het gymnastieklokaal, dat altijd een beetje typisch rook, met het schoolplein(grenzend aan de Gantel)waar we hinkhokken tekenden, bokkie sprongen, de oude kastanjeboom, waaronde

    Vooral heel veel fijne herinneringen aan de oude school aan het Oosteind, met het gymnastieklokaal, dat altijd een beetje typisch rook, met het schoolplein(grenzend aan de Gantel)waar we hinkhokken tekenden, bokkie sprongen, de oude kastanjeboom, waaronder je zo lekker uit de zon kon zitten, de algemene speelplaats aan de dijkkant, met de rekken en de paaltjes waaromheen wij elastiekentwistten, de schoollokalen, met grote kachels, die warm werden gestookt door Opa van der Heiden, die met zijn vrouw in het huis aan de voorkant van de school woonde, en de lange koude gang, waar ik heel wat uurtjes heb doorgebracht. Het winkeltje van "Gatha", waar we voor een cent kalkepoepers (knikkers) en snoep kochten. In de nieuwe (tijdelijke) school aan de Pieter Zeemanlaan heb ik nooit kunnen wennen. Gelukkig heb ik daar maar een jaar gezeten. Goede herinneringen vooral aan meneer Coenraads, die wij door allerlei wisselingen bijna vijf jaar lang hadden, en juffrouw den Boeff die tevergeefs heeft getracht mij handwerken te leren. Niet te vergeten de zangwedstrijd t.g.v. het huwelijk van prinses Beatrix en Prins Claus in 1966, waar wij met een heel klein klasje in het niet vielen in die grote Bethlehemkerk. Maar ook het huwelijk van meneer en mevrouw Coenraads, waar wij met de bus 's middags naar toe mochten. Postbode Cees van der Linden, die wij Poeskas noemden, omdat hij zo knalhard de bal van het plein in de Gantel kon schoppen. En natuurlijk denk ik nog regelmatig aan mijn klasgenoten Jannie Bezemer, Huig van de Graaf, Rokie Eykelenboom, Ellie Kwakernaak, Lenie van Gemerden en Victor Gremmer.

    Prinses Julianaschool, 1962

    Geweldig leuke tijd, met een vaderlijke directeur, de heer Krullaars, die 's morgens bij de ingang van de school persoonlijk controleerde of er niemand te laat kwam en altijd probeerde te bemiddelen, als je (weer) een "verschil van mening" met een leraar

    Geweldig leuke tijd, met een vaderlijke directeur, de heer Krullaars, die 's morgens bij de ingang van de school persoonlijk controleerde of er niemand te laat kwam en altijd probeerde te bemiddelen, als je (weer) een "verschil van mening" met een leraar had. En leraren, die net als wij prettige en minder prettige eigenschappen hadden. Acht "gewone" lokalen: van de heer Van Wouwe, leraar Frans ("la plus belle langue") met zijn onafscheidelijke viool; de heer Stokman, van wie wij aardrijkskunde en tekenen/handenarbeid kregen; de heer De Vroomen, die wiskunde gaf("a kwadraat plus b kwadraat is c kwadraat"); de heer Coppoolse, uit Zeeland, van wie wij o.a. biologie kregen; mevrouw Schenk, die handwerkles gaf (heeft niet geholpen, werd vaker de klas uitgestuurd dan dat ik wat deed); de heer Goedhart gaf geschiedenis; de heer Flikweert leerde ons niet alleen Engels, maar met hem zongen we ook tweestemmig Engelse liederen); de heer Kaptein gaf Nederlands en boekhouden ("pro memorie, laat mij staan ik ga niet mee"); Herr Havelaar was altijd zo verdrietig als je zijn vak Duits liet vallen; in het natuurkundepracticum van de heer Lokerse(?)heerste een zeer streng regime, daar kreeg je voor (bijna) niks doen al straf; in de aula werd muziekles gegeven door de heer Van Dalen; de heer Van Gammeren nam Nederlands over van de heer Kaptein; de heer Olree werd de nieuwe leraar Engels; maatschapijleer werd een mooi vak met de heer Niemeijer; de gymnastieklessen werden gegeven in Sporthal De Donck, eerst door de heer Van den Sigtenhorst, later door de heer Wernsen. En dan was er natuurlijk nog Janny, die o.a. de administratie deed, de schoolkrant typte en stencilde. In de hal was alleen een koffie-automaat met koffie en gruwelijk zoete chocomel. Leuke schoolreizen, o.a. naar Duitsland. Klasse-avonden, met optredens van o.a. Bas Huijgen en John Christiaansen???, Peter de Graaf, het toneelstuk "De nieuwe pruik"(met Corrie de Borst, Marja Broer, Anneke Tuinstra en mijzelf) en een sketch (van wie weet ik niet meer, Gert Veth en Kees Korteland?) over de vrijwillige brandweer "maar dach-ie dat-ie sprong? nee hoor, hij sprong niet". En natuurlijk het onvermijdelijke dansen en flessenspel. Veel plezier in de redactie van schoolkrant De Kakelaar en ook veel lol met de overblijvers, die hoofdzakelijk uit Oud Alblas kwamen. We mochten vaak in de aula op de piano spelen, sommige overblijvers waren heel muzikaal. Kortom: Leuke tijd.

    Prins Bernhard Mavo, 1968

    Leuke knusse kleuterschool, die tevens als Zondagsschool werd gebruikt.

    Leuke knusse kleuterschool, die tevens als Zondagsschool werd gebruikt. Met een lieve juffrouw Veth. Mevrouw Marigje Besemer, (die met haar man Piet in het huis vooraan het schooltje woonde)zorgde er altijd voor, dat de grote kachel goed brandde. 't Was wel een eind lopen, omdat wij toen in een van de (inmiddels afgebroken) boerderijen langs de Rijksweg woonden. De A15 was toen nog niet zo druk als nu, maar er was toen nog geen loopbrug, dus je leerde al heel vroeg met verkeer omgaan en goed uit te kijken. Dan de hele Matenasche Scheidkade uitlopen en dan "d'n Tienegt" uitlopen naar de kleuterschool, onderweg bloemtjes plukken, die langs de Wetering groeiden. Tussen de middag overblijven, omdat het te ver was om in de middagpauze naar huis te gaan.

    Kleuterschool Oosteind, 1960