Bekijk het volledige profiel van Kees Ringeling en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Kees Ringeling heeft 6 klassenfoto's en kent 12 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenIn deze jaren studeren wilde zeggen: deelnemen aan of getuige zijn van een Wende.
In deze jaren studeren wilde zeggen: deelnemen aan of getuige zijn van een Wende. De studentenrevolte kwam in de loop van het jaar 1968 op gang. In het studiejaar 1967/1968 zat het "Ancien regime" nog stevig in het zadel.Wat dit inhield wist ik reeds na een dag. De verhoudingen binnen de universitaire wereld zouden in een paar jaar tijds volledig veranderen. Er werd een democratisering doorgevoerd, die geïnspireerd was op de proletarische revolutie. Marx was hierbij heel belangrijk, net als Domela Nieuwenhuis.Bij het verlaten van de universiteit had ik om die reden het gevoel een soort marxistische partijschool te hebben doorlopen. Hoe staat het er tegenwoordig overigens voor: de democratie in de universitaire wereld? Als ik Klukhuhn lees moet ik aannemen dat er niets meer van over is.
Rijksuniversiteit Utrecht L..., 1967
Op de kleuterschool van juffrouw Hendriks zongen we mooie godsdienstige hymnen zoals "De Heer is mijn herder".
Op de kleuterschool van juffrouw Hendriks zongen we mooie godsdienstige hymnen zoals "De Heer is mijn herder". Mijn buurman Adry Wijmans koos het uit toen we allemaal om beurten een lied mochten noemen dat door de hele klas gezongen zou worden. Toen het hierna mijn beurt was maakte ik dezelfde keuze. Ik herinner me dat het voor niemand een probleem was om alle coupletten weer van voren af aan te zingen. Dat was niet minder mooi dan de hymne zelf. Wat herinner ik me nog meer van deze school? De meisjes mochten niet in lange broeken lopen. De juffrouw dacht dat ze er dan buiten niets meer aan zouden hebben. Er was een grote speelzaal waar we heel af en toe naar binnen mochten. In die zaal werd Sinterklaas een keer ontvangen, een vermomming van de heer Van Walsum. Het eenstemmig gezongen lied "dag Sinterklaasje, dag dag" klonk zuiver en devoot. Voor ons was hij tenslotte geen vermomming. Er was ook een grote zandbak, reikende tot aan de Courzandseweg en ooit maakten we een wandeling naar de Eemhavenweg waar we in een weiland werden "losgelaten". Ik herinner me een groot aantal kinderen uit die kleuterklas. Dat komt omdat ik met de meesten van hen een jaar later naar de lagere school in de Vestastraat ben gegaan. Een klasgenootje dat niet naar deze school ging maar dat ik me toch nog goed kan herinneren was Beppie Prins. Een engeltje om te zien. Beppie, ik vraag me steeds af: hoe gaat het toch met jou tegenwoordig?
't Kraaiennest, 1951
Plato lezen en doorgronden was fenomenaal.
Plato lezen en doorgronden was fenomenaal. Datzelfde gold ook voor het bestuderen van de antieke wiskunde.
Het Rotterdamsch Lyceum, 1964