Bekijk het volledige profiel van Katrien de Klein de Klein en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Katrien de Klein de Klein heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenHet was een zware tijd, de nonnen waren echt streng, mijn vader was hoofd van de jongensschool, dus ik werd extra in de gaten gehouden, terwijl mijn klasgenoten dachten dat ik werd voorgetrokken, wat in mijn beleving niet het geval was, thuis moest ik het
Het was een zware tijd, de nonnen waren echt streng, mijn vader was hoofd van de jongensschool, dus ik werd extra in de gaten gehouden, terwijl mijn klasgenoten dachten dat ik werd voorgetrokken, wat in mijn beleving niet het geval was, thuis moest ik het strafwerk dubbel overmaken. De nonnen dachten in rangen en standen. Kinderen die minder konden meekomen werden genegeerd of kregen in ieder geval niet de aandacht die juist zij misschien wel extra nodig hadden. Ook de nonnen onderling waren keihard: zij die meer geld hadden ingebracht, zoals de hoofdzuster (ik zag dat ze op een van de klassenfoto's staat omschreven als Virgina Aardbijkokkert :+), moest daar erg om lachen, maar was dit niet zuster Marie-Rosaria?) die zich liet bedienen door andere, veel aardiger nonnen, die na hun werk op school ook in het klooster moesten schoonmaken en ploeteren in de tuin... Nee, het onderwijs was misschien best in orde, maar de sfeer die de nonnen creëerden was niet leuk.
sint dominicusschool, 1955
De MMS opende poorten naar lezen (literaire club), toneel (ondermeer met vd Bilt) en muziek (waar de lerares van de muziekschool faalde, leerde Bogaarts mij vibreren op de viool door simpelweg het gebaar voor te doen tijdens een repetitie van het schoolor
De MMS opende poorten naar lezen (literaire club), toneel (ondermeer met vd Bilt) en muziek (waar de lerares van de muziekschool faalde, leerde Bogaarts mij vibreren op de viool door simpelweg het gebaar voor te doen tijdens een repetitie van het schoolorkest, in het jaar dat we Knecht van Twee Meesters van Goldoni begeleidden...). In het vierde jaar deed ik mee aan een interscholaire culturele week en ontmoette daar de zoon van een R'damse kunstcriticus: ineens wist ik wat ik wilde worden en zo begon mijn werkende leven. Pas jaren later realiseerde ik me dat mijn opa Strategier (die jong stierf en die ik nooit heb gekend) in zijn vrije tijd ook (muziek)kritieken schreef.
Katholiek Gelders Lyceum, 1960