Bekijk het volledige profiel van Joop Riem en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Joop Riem heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenVond het wel wat, deze school.
Vond het wel wat, deze school. Ik werkte bij drukkerij Meijer in Wormerveer als leerling handzetter. 1 dag in de week naar de Grafische School in Amsterdam, waar wel wat te beleven viel. Als gesjeesd HBS'er viel de leerstof hier wel mee, hoogste cijfer was altijd verzuim (mede veroorzaakt door bowling Knijn in de buurt). Maar: examen afgesloten met de GJT-prijs, dat dan weer wel... Het diploma werd mij vervolgens per post opgestuurd, omdat drij.Meijer een heel stel mensen had ontslagen, waaronder ik. Volgens mij was dhr. Haalboom adjunct-directeur van de AGS toen. Ik kan mij nog een excursie herinneren naar het Plantijn-museum waar ik Haalboom herhaaldelijk tegenkwam op de Keizerlei aan grote bollen Trappist. Wat op de terugreis in de bus iedereen begon op te vallen. Toen we terugkwamen in Amsterdam kon hij bij niemand dan ook meer stuk.
Amsterdamse Grafische Schoo..., 1968
Toen ik op deze school kwam (in 1964) was deze nog aan de Guisweg in Zaandijk.
Toen ik op deze school kwam (in 1964) was deze nog aan de Guisweg in Zaandijk. Twee jaar later verhuisden we naar het nieuwe gebouw. Bevriend was ik o.a. met Chris Heyne, Pim Dekker en Simon Fortuin. Heimelijk verliefd op Els van Ammers, vandaar dat hartje bij de foto. Ze zal het toen niet gemerkt hebben, want ik was nogal verlegen. Leraren: broeder Emilio (Duits), Pa Pinkelman (dhr. Fransen, Engels) en Tante Pollewop (Aardrijkskunde), van Velsen (Frans, zeer nare man - als u nog leeft: ga in de hoek staan!), Beerepoot (tekenen?), Dekker (Biologie?) en, ook op de foto, van Walsteyn (Geschiedenis, kon schitterend vertellen). Een aardig voorval uit die begintijd op de Guisweg speelde zich af bij de - beetje obscure - bioscoop van Oene. In die bioscoop werd de verwarming nog geregeld door een gewone kachel. Soms, als het te heet werd binnen, kwam Oene aangehinkt en aarzelde niet om het vuur wat lager te piesen. Op het programma stond eens 'Striptease van Parijs'. Nog nooit vertoond in die tijd (het was 1965!). In de vitrines hingen buitengewoon uitdagende foto's die - helaas voor de massaal toegestroomde leerlingen - keurig afgedekt waren met zwarte strookjes. Voor de vitrines stond het werkelijk stijfvol met kwijlende jongens die eerste dag. De volgende dag was het nog drukker. Eén leerling (Guus Göbel?) had er 's nachts nog eens goed over nagedacht en kwam voorbereid terug; een meegenomen flinke schroevendraaier wurmde hij tussen de luiken van de vitrines en - onder luid gejuich - verdwenen één voor één alle stripjes (hoezo: striptease?). Het liep helaas uit de hand toen er een steen door het glas van de vitrine vloog en binnen no-time alle foto's waren verdwenen. Sorry, Oene!
St Michaelcollege, 1964
Gerard Noordermeer, ook op deze site, daar heb ik volgens mij nog naastgezeten, in de vijfde klas.
Gerard Noordermeer, ook op deze site, daar heb ik volgens mij nog naastgezeten, in de vijfde klas. Bij meester Dijkers. In de eerste juf Horak, naast Wim van Schoten. Met, inderdaad, de tweeling Mogge, Jan Juffermans, Hans Koeman (kermismaatje), Jan Groot, Ton Bogaarts, Nico 'Flapoor' Eskes (sorry Nico, maar ze waren gewoon errug groot!). In de derde bij Publikhuizen, vierde bij Winnips, vijfde bij Drakie (meester Dijkers), en de zesde bij het 'hoofd der school' van Dongen. Die kale gymleraar waar Gerard het over had, heette volgens mij Grol. Daarna naar het St. Michaelscollege, maar moest die na 3 jaar verlaten.
Leonardusschool, 1958