Bekijk het volledige profiel van John Verschragen en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
John Verschragen heeft 18 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenGoede opleiding, mooie tijd, waar ik met nog veel plezier aan terug denk.
Goede opleiding, mooie tijd, waar ik met nog veel plezier aan terug denk. In het tweede jaar moest een studierichting worden gekozen, dat werd "personeelswerk". Aangezien we maar met zijn vieren waren: Willy van Ruiten, Jean van de Giessen, Cor Bezemer en ik, kregen we bijna privé-les ( wat een luxe) !). De eindjaren 60 en begin 70, kenmerkten zich door een sterke democratiseringsdrang. Studenten, die aan bestuur en directie probeerden duidelijk te maken wat er veranderen moest. Wij als kleine studierichting hielden ons afzijdig van deze turbulente ontwikkelingen, hetgeen ons de bijnaam opleverde van "kapitalistische club !?!" We hebben er niet onder geleden.
Katholieke Sociale Academie, 1966
Amper twee maanden voor schoolaanvang, waren we - vanuit Rijswijk (post:Delft) - naar Oegstgeest verhuisd.
Amper twee maanden voor schoolaanvang, waren we - vanuit Rijswijk (post:Delft) - naar Oegstgeest verhuisd. Met mijn overbuurjongen ( nu mijn zwager) fietsten we samen elke dag naar (mijn geboortestad) Leiden. Je kwam daar dan echt in een " achenebbisj "-buurt aan het Vrouwenkerkhof terecht. De naam alleen al en de sfeer': het nodigde allemaal niet bepaald uit tot een vrije en blije ontwikkeling. Deze "onneembare vesting " was een met prikkeldraad afgezette ruïne, compleet met tralies en deed sterk denken aan de WO II-film: " Colditz ".... Elke dag hetzelfde openingsritueel op het schoolplein, voordat je - per rij - naar binnen mocht: het hoofd der school was meester Witteman uit Noordwijk:( niet in uniform, gelukkig ): wel strakke ijzige blik, streng, maar ook rechtvaardig! Hij hield voor de ingang van de school een goudkleurig belletje omhoog en gaf daarmee, vanuit de losse pols, enkele luide klingels:...(YES)......... de nieuwe schooldag was begonnen !!?? Ik weet nog, dat ik urenlang naar buiten zat te kijken en te staren naar de "sky-line" van "oud Leyden" met zijn imposante kerken en wachtte daar smachtend op mijn bevrijding: het sein, dat ik weer los gelaten kon/mocht worden! Ik heb wel eens vurig gebeden:......"..Onze lieve Heer,... oh,.laat deze rotschool.... alstublieft helemaal afbranden..... geen persoonlijke ongelukken hoor..., hooguit die eikel van een Blankesteijn(Fr):..een paar...eh..laat ik zeggen....lichte brandwonden.......?. Een aantal andere leraren kan ik me ook nog wel goed voor de geest halen: "Pukkie" Jacobs (of was het van den Berg (?):(Ned.), die uitermate boeiend-uit het hoofd-(al pijp rokend)kon vertellen:" we hingen echt aan z'n lippen..."! En dan toch zeker niet (te) vergeten "Ome Jan Kayser" (Wisk.), die er echt precies zo uitzag, als Darwin in zijn evolutie-theorie had omschreven; het was misschien slimmer geweest omdat niet een keer tegen hem te zeggen, want hoge cijfers heb ik daarna niet meer van hem gekregen! Verder nog: Diepstraten, De Greef (knorretje), Schouten, Burgers:...." Italianen ?..dat zijn lafaards:hard schreeuwen en dan achter dikke bomen staan...."; hij had en heeft-wat mij betreft-(nog steeds)gelijk; echt veel meer heb ik niet van hem geleerd. Dan 'Sir' Ysbrand Galama(Eng.):van hem moest ik vijftig tekeningen maken als strafwerk, omdat ik in zijn les zat te tekenen; de andere dag had ik ze alle 50 af (!!) en onder de helft had ik gezet : "om te kleuren": ik herinner me nog dat hij dat(op één of andere manier)wel 'kon waarderen';voor hetzelfde geld, had ik dat zelf ook nog moeten doen!(Zou die Fries- met zijn gevoel voor humor-zijn tijd toen al ver vooruit geweest zijn?:Ik denk 't wel ! ; Verder nog: Veringmeier (kortademig).......hebben we die daarmee niet te veel gepest..?!..
Titus Brandsma ULO, 1959
Wat ik als klein jochie me nog goed kan herinneren is dat ik elke dag 4 x een half uur ( door weer en wind: daar werd je groot en sterk van, helaas (Calvé)-pindakaas), moest lopen naar/van school.
Wat ik als klein jochie me nog goed kan herinneren is dat ik elke dag 4 x een half uur ( door weer en wind: daar werd je groot en sterk van, helaas (Calvé)-pindakaas), moest lopen naar/van school. Wij woonden aan het Jaagpad (Rijswijk post Delft) aan de (overkant van de) Vliet en moesten het pontje over. Als het stevig vroor konden we over de schotsen de overkant bereiken.Als ik mijn kinderen vertel(de) over de strenge winters in de jaren 50, stijgt/ steeg - vanwege onbegrip en vooral gebrek aan kennis/ informatie en ervaring - een luid hoongelach op !?? De enigen die ik me kan herinneren waren meester van Rooijen en juffrouw van Koppen; volgens mij is dat samen nog wat geworden ?
Mariaschool, 1953