Bekijk het volledige profiel van Jan Wijma en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Jan Wijma heeft 3 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenIn 1968 heb ik met goed gevolg in Arnhem deelgenomen aan het basisexamen Hogere Technische Werktuigbouwkunde.
In 1968 heb ik met goed gevolg in Arnhem deelgenomen aan het basisexamen Hogere Technische Werktuigbouwkunde. De cursus was pittig maar het ging me goed af. Het zou me toen hebben moeten stimuleren om door te studeren in de techniek maar het is er niet van gekomen.
PBNA (Koninklijk Technicum ..., 1967
Heel ongewoon als techneut heb ik middelbaar voorgezet onderwijs op het van Maerlantlyceum in de avonduren doorlopen.
Heel ongewoon als techneut heb ik middelbaar voorgezet onderwijs op het van Maerlantlyceum in de avonduren doorlopen. Leuke tijd met aardige en gemotiveerde klasgenoten. Het mogelijke driejarige vervolg naar het VWO daagde me best uit maar het is er ongelukkigerwijs niet van gekomen.
Eindhovens/Woensels Dag/Avo..., 1978
In 1949 ga ik naar de eerste klas, mijn onderwijzeres was juffrouw Halma, een strenge juf waar ik overigens best mee overweg kon.
In 1949 ga ik naar de eerste klas, mijn onderwijzeres was juffrouw Halma, een strenge juf waar ik overigens best mee overweg kon. Dan volgt de tweede klas, daar kreeg ik les van juffrouw Knaapen. In 1951 ging ik naar de derde klas en als ik me goed herinner gaf juffrouw Ringen daar les. In 1952 op naar de vierde klas. Juffrouw Schooneberg, een zachtmoedig mens heeft mij daar onderwezen. In de vijfde klas was meneer Homan mijn onderwijzer.Ik moest wel even wennen aan die zware basstem van deze strenge leerkracht. Ik belandde in 1955 in de zesde klas. Meester van Amerongen zetelde op de zolderverdieping van de school.(niet voor niets bovenmeester). De Cito-toets ontbrak en een lichte voorkeursbehandeling was mooi meegenomen. Leerlingen die door manipulatie en boven-meesterlijke gezag zich bij het immense schoolbord geen raad wisten, niet keken op een klinkertje meer of minder, waren geheid de klos. Nooit zal ik de transformatie van ”auto” in "autotje" vergeten. En of die langdurige uitzinnigheid in de klas nog niet genoeg was, volgden er nog meer van die instinkers. Nu kan ik er om lachen, maar destijds pakweg één-veertig hoog schatte ik dat genoegen anders in. Overigens vond ik de school in de Apeldoornstraat best een fijne school, de schooltandarts, de schoolmelk en de schoolreisjes herinner ik me nog goed. Heel goed!!!
2e Philips Lagere school, 1949