Ontdek PLUS

Jan Koster

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Jan Koster en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Jan Koster heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De leerkrachten van onze school waren voornamelijk van de streng-calvinistische Gereformeerde Bond en de SGP.

    De leerkrachten van onze school waren voornamelijk van de streng-calvinistische Gereformeerde Bond en de SGP. Meester Docter en meester Ouwersluis droegen donkere pakken en ik herinner me een enkel meisje met zwarte kousen. Ik ben zelf niet Christelijk meer maar denk met plezier terug aan deze --uitstekende-- school. Als meester Docter kwaad werd dan tierde hij niet zoiets als "lummels", maar "gij stieren van Basan"! Waar vind je dat tegenwoordig nog! Meester Haverhals sprak in hoog tempo het dagelijkse slotgebed uit, vaak met zijn ogen open en soms zelfs terwijl hij zijn horloge stond op te winden. Meester Verhagen kon rake "corrigerende" klappen uitdelen. Op het gebied van schoolresultaten was ik in een nek-aan-nek-race met Japie van Nimwegen en ik was voor het eerst van mijn leven verliefd (op Mela Land). In 1953 was de school vol met evacués van de watersnoodramp.

    Prins Mauritsschool, 1951

    De school lag aan het eind van de startbaan van Ypenburg.

    De school lag aan het eind van de startbaan van Ypenburg. Die straaljagers kwamen zo laag over dat dat in het begin even wennen was. Miss Foppen (Engels) had aanleg voor hysterie en viel er regelmatig van flauw, volgens boze tongen vooral als natuurkundeleraar Van der Marel in de buurt was om haar op te vangen. Toen de schilderachtige heer Janssen ("sukkelig toch!") nog rector was was er elke maandag een soort kerkdienst om de week te openen, waarbij Wim Hazeu het trapharmonium bediende en waarbij de heer Koolen voorzanger was en bij elke hoge noot op zijn tenen ging staan (hij was nogal klein). Veel in deze jaren stond in het licht van de alsmaar problematischer wordende christelijkheid, waarbij tekenleraar Jan Bos en leraar Nederlands en dichter Dick Steenkamp (beiden overleden) de moderniteit vertegenwoordigden. Ik denk met dankbare herinnering aan hen terug.

    Christelijk Lyceum Delft, 1957