Bekijk het volledige profiel van Jacques Caspers en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Jacques Caspers heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenMijn herinnering aan de eerste twee klassen is, gestaafd aan de foto's, dat ze nogal vol waren.
Mijn herinnering aan de eerste twee klassen is, gestaafd aan de foto's, dat ze nogal vol waren. Het eerste jaar bij broeder Dignatius, het tweede bij broeder Antonio. De derde klas begonnen we met meester Kersbergen. In het voorjaar van 1956 werd de klas gesplitst en kregen wij meester Kroon die we ook in het vierde jaar hadden. Goede herinneringen aan. Niet onmogelijk dat de heer Kersbergen naar een sportopleiding ging want jaren later kwam ik hem weer tegen als gymnastiekleraar op de LTS. De 5e klas bij broeder Constantius, wel streng (met losse handen die keihard je achterhoofd wisten te raken). In die tijd werd er overigens ook nog gerookt in de klas en Constantius goochelde altijd met zijn sigaretten. Om beurten mochten we ook als bibliothecaris optreden in de naast de klas gelegen schoolbibliotheek. Heerlijk vond ik dat. In dat jaar ook mijn eerste Franse les gehad: 'Le chat est sur le piano' en dergelijke. Het hoofd van de school was tot de zesde klas broeder Manuel. Het nieuwe hoofd werd broeder Fabius, onze leraar van de zesde klas. In de zesde klas hadden we bij toerbeurt telefoondienst.
st Canisiusschool, 1953
Het eerste algemene jaar gevolgd in de dependance aan de Brouwersgracht (klas D).
Het eerste algemene jaar gevolgd in de dependance aan de Brouwersgracht (klas D). De naam van de klasseleraar herinner mij ik niet meer, maar hij had als nieuwe leraar wat moeite met de orde. Metaalbewerken kregen we van dhr. Granetia, houtbewerking van dhr. van Santen en schilderen (dacht ik) van dhr. v.d. Ham. Het tweede jaar aan het Lamgroen was Algemeen Metaal in klas MF. Metaalbewerken kregen we van dhr. Bouman. Na schooltijd deed ik dat jaar nog VMTO, de theoretische voorbereiding voor UTS of schakelklas HTS. Zover is het echter nooit gekomen. Deze VMTO ging in het derde en vierde jaar over in de zgn. 'bovenstroom', waarbij de klassen bij theorievakken gesplitst werden. In het 3e en 4e jaar lag de nadruk op 'instrumentmaken' in de klas AI o.l.v. dhr Bouman. Uiteindelijk nooit instrumentmaker geworden, maar volgens dhr. Bouman raakte je de opgestoken nauwkeurigheid nooit meer kwijt. Herinner mij ook de spreuk die in het lokaal hing: 'Eigen ervaring brengt blijvende kennis'
Technische school St. Josef, 1959