Bekijk het volledige profiel van Jacqueline van Doornum en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Jacqueline van Doornum heeft 1 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenNa 3 jaar op de kleuterschool (ik was onvoordelig jarig) kwam ik bij juffrouw Engberts in de klas.
Na 3 jaar op de kleuterschool (ik was onvoordelig jarig) kwam ik bij juffrouw Engberts in de klas. Na 2 jaar achtereenvolgend bij meester Radstaak, juffrouw Van Klaveren, meester Marinissen en meester Van Helden. Mijn "beste vriendinnetjes" waren Joke van Ee en Liesbeth Rempt. Maar ook de vele verjaardagpartijtjes bij andere klasgenootjes herinner ik mij nog goed. Het was de tijd van de inktpot met schuifje in de schoolbank. De kroontjespen en de inktlap. Oh, wat erg ook als je een vlek maakte. En dan kwam er vloeipapier aan te pas. Later was er een goedje waarmee een gemaakte fout verdund kon worden. Het kerstfeest was een hoogtepunt: alles was versierd en je had zo'n klein kaarsje in een aardappel op de bank staan. We zongen met z'n allen in de gang en het "Ere zij God" vond ik het mooist. We kregen een kerstkransje (koekje) en ook een boekje dat ik als een schat mee naar huis nam. Dat las ik dan wel 10 x. Ook was het bijzonder als we naar het dokterskamertje gingen voor "lichtplaatjes". Veel erger vond ik het als de schoolarts kwam: ik was altijd te licht van gewicht. Er werd gedreigd met een vakantiekolonie, terwijl ik geen pap lustte! Ook vond ik de schoolmelk ontzettend vies! Ik moest een keer ervan overgeven in de klas: net goed! Ik lustte het echt niet! Wat herinner ik me nog meer: de schildpad van juffrouw Van Klaveren die op dierendag mee naar school genomen werd, het randje dat je onder een lesje mocht maken van meester Marinissen, het in de rij staan op het schoolplein als de bel ging, het spelen op het plein: bokspringen, knikkeren. Joepie Joepie is gekomen - heeft en meisje weggehaald - maar ik zal er niet omtreuren - gauw een ander weer gehaald, korfballen achter school als gym, klaaroveren met een koppel om, het 4 maal op een dag de afstand Populierenlaan - school afleggen, sneeuwballen bij slager Westerink boven door het open raam gooien, en nog veel, veel meer.Tot mijn grote vreugde heb ik Liesbeth Rempt weer gevonden via Schoolbank en we hebben intensief contact!Op de reünie van de School met de Bijbel heb ik genoten. Jammer dat er veel te weinig klasgenoten op de hoogte waren van dit gebeuren!
School met de Bijbel, 1954
Ik heb heel goede herinneringen aan de ULO-tijd.
Ik heb heel goede herinneringen aan de ULO-tijd. Van speeltijd steeds meer overgaand naar leertijd. Thuiskomen: eerst huiswerk doen en dan naar buiten. Een groot deel van je klas was meteen je vriendenkring. De eerste 2 jaren moest je handelsrekenen en wiskunde doen. Wiskunde kregen we van meneer Gerritsen. Die las vaak voor uit "Gerrit en Annegie". Dat vonden we prachtig. Meneer Pasman had de wind er goed onder. Hij kon opeens heel hard gaan praten als hij boos werd. Meneer Visser was gek van Frankrijk en bereidde ons voor op het examen door te zeggen: "En klets ze onder de tafel". Als hij de klas binnnenkwam ging dat met rituelen gepaard: tas op de stoel, er tegenaan gaan zitten, stof van de tafel blazen en van achter zijn rug de boeken uit zijn tas halen. We hebben verschillende schoolgebouwen gebruikt voor de Haverkamptijd. Achter de Dorpsschool haalden de muizen het brood in de pauze uit je tas. In de oude lagere landbouwschool gooide iemand een keer een stinkbom: we moesten dus mooi blijven zitten in die lucht van rotte eieren. Mijn vader zat in het schoolbestuur en ik weet nog dat ik het vreselijk vond als hij door de gang liep. Het reisje naar Luxemburg in het eindjaar zal ik ook niet gauw meer vergeten. Vooral niet dat bepaalde spel. Maar het klinkt misschien erg degelijk: we hebben een fantastische brede opleiding gehad waar ik tot op de dag van vandaag nog veel plezier van heb!
Chr Ulo, 1960