Bekijk het volledige profiel van Jaap Gestman Geradts en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Jaap Gestman Geradts heeft 12 klassenfoto's en kent 25 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenAan mijn tijd als leraar elektronica/ meet- en regeltechniek aan de zeevaartschool heb ik voornamelijk goede herinneringen.
Aan mijn tijd als leraar elektronica/ meet- en regeltechniek aan de zeevaartschool heb ik voornamelijk goede herinneringen. De Rotterdamse no-nonsense mentaliteit beviel me wel. Eerst bedoeld als een baantje voor anderhalve dag, om ernaast te kunnen blijven studeren groeide het uit tot een volle betrekking. Zonder de andere collega's tekort te willen doen heb ik jarenlang heel prettig samengewerkt met Frans ten Hoeve, Jan van Es, Herman Verbree en Jaap Hoebe. Ik moet zo'n 1000 studenten hebben zien komen en gaan en ik ben bang dat ik niet alle namen meer ken. Een goede uitzondering vormen de mensen met wie ik muziek heb gemaakt, zoals in eerste instantie op incidentele basis met Jan van Es, Robert Zegwaard, Olga van Maele, Jos van Kesteren, Eric van Viegen en Marjolein van Gennip. Later en veel serieuzer, met Peet Kruijthof, Ed Schouwstra, Martijn van der Linden en Willem Gevers. Met deze laatste club hadden we een echt werkende band met heuse optredens, ook buiten schoolverband. Er zijn na 20-30 jaar nog steeds mensen met wie ik contact onderhoud. Van de leraren zijn dat Jan Ketel, Hilde de Man, en Luc Naudts. Van de studenten zijn vermeldenswaardig mijn twee onvergetelijke kunstzinnige inspiratiebronnen Ann Christiaens en Marjolein van Gennip. Ik heb ook schilderijen gemaakt van Marlise Kisman, Joke Verkerk, Liesbeth van Werkhoven en de dochter van leraar Hoebe. Met Jaap van Goor en Barbara Dartee heb ik heel fijn samengewerkt op de Hiswa-tentoonstellingen. Goede vrienden zijn nu nog steeds: Jack Bakker, André Munnik, Wieneke Post (de Kreuk), Jaap van Goor, Olga van Maele en Maurits Karreman, Joke Verkerk, Henry de Bruijn, Peter Kruijthof en Liesbeth van Werkhoven, van wie sommigen tot mijn allerbeste vrienden behoren die ik voor geen goud zou willen missen.
Hogere Zeevaartschool, 1977
Na mijn studie elektrotechniek was ik toe aan wat anders.
Na mijn studie elektrotechniek was ik toe aan wat anders. Ik heb me toen meteen ingeschreven aan de Universiteit van Utrecht, vakgroep psychologie. Dit was een regelrechte eye-opener voor mij. Niet zozeer vanwege de aangeboden stof maar wel vanwege de sfeer. Ik moest de studie combineren met een werkkring in Rotterdam en bovendien woonde ik niet in Utrecht maar in Den Haag. Dat was vele malen per week een rondje Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Den Haag met de trein. Mijn propeadeuse heb ik glansrijk gehaald. Vlak voor mijn kandidaats heb ik afgehaakt, onder andere door de moeite van het reizen en de uitbreiding van mijn werk. Bovendien hadden de jaren in Utrecht voor mij zijn nut gehad. Van mijn medestudenten herinner ik mij een beeldschoon meisje Kranendonk, Toke Hol, Carolien Meydam en natuurlijk bovenal de Bea van Linden (die zo uit een orientaals sprookje was weggelopen) met wie ik nog steeds bevriend ben. Soms reed ik met Rotterdamse medestudenten in de auto mee naar Utrecht, maar na een tocht in een heftige sneeuwbui zonder ruitenwissers (de sneeuw zou door de rijwind wel van de voorruit afwaaien, niet dus) hield ik die manier van reizen wel voor gezien.
Universiteit Utrecht, fsw, ..., 1977
Omdat ik met mijn broer Frank en twee vrienden Tom Kram en Han Brezet een zeer close clubje vormde, heb ik nauwelijks herinneringen overige mede-studenten van de TU.
Omdat ik met mijn broer Frank en twee vrienden Tom Kram en Han Brezet een zeer close clubje vormde, heb ik nauwelijks herinneringen overige mede-studenten van de TU. Ik ben begonnen in september 1970 met ruim 200 eerste jaars, waaronder slechts twee meiden. Met eentje daarvan ben ik nog een tijdje bevriend geweest, maar ik ben haar naam kwijt omdat ze eigenlijk wiskunde wilde studeren en al snel was vertrokken. Er bestond in die tijd nog geen eerste jaar wiskunde en deze mensen deden elektro of natuurkunde. Zelf heb ik de studie in zes en half jaar doorlopen (officieel stond er 5 jaar voor) en in februari 1977 afgestudeerd bij prof. De Haas van energievoorziening. Eigenlijk was ik meer een zwakstromer maar dat wist ik toen nog niet. Een beetje vreemd dat de windmolens waarop we toen afstudeerden, nu pas na dertig jaar daadwerkelijk worden gebouwd. Geen wonder dat ik niet in de energievoorziening ben gaan werken. Dat was een dichtgetimmerd bastion waarin geen spatje vernieuwing was te ontdekken.
TU Delft - faculteit Electr..., 1970