Bekijk het volledige profiel van Ineke deLange en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Ineke deLange heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenHet was toendertijd een V.
Het was toendertijd een V.G.L.O. school. Wij noemden het Voor Grote Lummels Opgericht. Het was een meisjesschool, maar omdat de mammoetwet eraan kwam, mochten er ook jongens toegelaten worden. Er zaten 3 of 4 jongens tussen al die meisjes. Wat hadden ze een sjans. Dick Visje was er één van. We kregen les van nonnen'en leraren. Er was één jonge non en die kreeg altijd een kleur als de hoofdmeester binnenkwam. We kregen overal les in. Bv koken, schoonmaken, naaien, maar ook algebra, engels economie maatschappijleer. Na mijn diploma LEAO, want het was toen VGLO met LEAO onderwijzing, hebt ik tien jaar gewerkt op de Nederlandsche Credietbank in Hoorn. Toen kwamen er kinderen en bleef ik thuis. In 1985 ben ik weer naar school gegaan en heb daar eerst 5 vakken MAVO gehaald en daarna in 1994 het diploma met 7 vakken MEAO-BA. In 1996 ben ik begonnen op de Financiële Administratie van de gevangenis in Zwaag. Via een fusie met Heerhugowaard en Alkmaar wordt nu de administratie gedaan door het Shared Service Center in Alkmaar. Daar werk ik nu. Ik werk nog voor het Ministerie van Justitie. Mijn functie is daar Kasbeheerder, zeg maar een penningmeester van de inrichting en straks is mijn functie Senior van een afdeling. Tot zover groetjes, Ineke
vormingscentrum Hoorn/alkmaar, 1965
Ik heb een heel leuke tijd gehad.
Ik heb een heel leuke tijd gehad. Juffrouw Van Deursen was mijn favoriet. Ze kon prachtige verhalen vertellen uit haar hoofd. Juf. Sernee kon prachtig tekenen. Ik weet nog dat ik een keer een engel getekend had op het schoolbord aan de zijkant en dat die zeker vijf weken mocht blijven staan. Als de juf even weg was, werd één leerling naar voren geroepen en moest de klas in de gaten houden en als er iemand vervelend was dan moest zij (meisjesschool) de naam op het bord schrijven en elke keer een streepje achter die naam zetten als ze praatten. Je voelde je heel belangrijk als dat mocht doen, maar eigelijk was je gewoon een verrader.
Maria, 1957