Bekijk het volledige profiel van Hennie van Rijn en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Hennie van Rijn heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenBegonnen als deeltijdstudent naast een fulltime baan als avondstudie op dinsdag- en donderdagavond met als doel om in 6 jaar de studie te doorlopen, ware het niet dat deze tussentijds veranderde in de bachelor master structuur en het avondonderwijs werd a
Begonnen als deeltijdstudent naast een fulltime baan als avondstudie op dinsdag- en donderdagavond met als doel om in 6 jaar de studie te doorlopen, ware het niet dat deze tussentijds veranderde in de bachelor master structuur en het avondonderwijs werd afgeschaft. Voortaan dienden we op vrijdag overdag colleges te volgen dus de fulltime baan werd in 4 dagen gepropt en alle vrije uren en het weekend waren voor de studie. Driekwart van de enthousiastelingen die ooit met mij begonnen waren haalde de eindstreep niet helaas. Het werd buffelen maar juist door die omzetting was ik extra gemotiveerd om er snel van af te zijn en deed het uiteindelijk in 5 jaar tijd. Moest daarna wel 2 jaar uitrusten ongeveer.... Al met al heel veel geleerd maar geen aanrader om op latere leeftijd nog te studeren tussen middelbare schoolverlaters. Dat ligt niet aan de jongeren maar aan de schoolse bejegening van sommige docenten (leeftijdgenoten !). Ik heb dat heel vervelend gevonden al was de studie op zichzelf heel boeiend en gebruik ik nu nog diverse zaken in mijn huidige werk als zorgmanager.
EUR - Instituut Beleid en M..., 1999
Grandiose tijd en prachtig geoutilleerde vaklokalen om te zeefdrukken, te weven, te etsen, etc.
Grandiose tijd en prachtig geoutilleerde vaklokalen om te zeefdrukken, te weven, te etsen, etc. bij de opleiding tekenen en textiele werkvormen. Maar daar werd te weinig gebruik van gemaakt vind ik achteraf. Leuke opzet met een grote agora in het midden van het gebouw waar alle studierichtingen bijeen kwamen. Zo leerde je ook mensen kennen buiten je eigen vakgroep om. De tehatex toren zat in de hoek achter de restaurantbalie. In totaal 6 jaar rondgebanjerd in dit instituut terwijl de opleiding officieel 4,5 jaar duurde.... Vooral het informele studentenleven in Delft maar ook veel formele studentenactiviteiten (de Stuver, dat was de studentenvertegenwoordiging die - nieuw fenomeen - mocht meepraten bij de sollicitatie van een nieuwe docent maar dat werd toch wel voornamelijk bepaald door de docenten). Hoofddocent tekenen : Jaap Vegter, een gouden man. En dan was er ook een man bij de tekenspullenbalie, zijn naam ben ik helaas vergeten maar ook hij had later een vorm van helderziendheid, evenals Jaap Vegter overigens. Zij hebben samen heel wat 'doorzien' van de problemen waar we als jonge studenten af en toe mee liepen. Beneden bij textiel zat Trudy Skala, sigaren rokend, en Gesa Pander in het weeflokaal. Allemaal vakmensen, zonder meer. Herinner me ook nog leuke feesten in de agora. En de eerste week van nieuwe studenten, waarbij allerlei ludieke dingen werden gedaan. Zo was er een keer een soort versierde fietsen opdracht en een bepaalde groep had meerdere fietsen aan elkaar verbonden en beklom die met de hele groep. Toen ze door de bocht wilden rijden zakten de 3 fietsen compleet dubbel door het gewicht... Ai, die waren gehuurd.
Lerarenopleiding Zuid West ..., 1978
Begonnen in de brugklas toen er zo'n 300 leerlingen op deze school zaten, maar toen ik vertrok waren het er 2000 ! Er was in 1971 nog een dependance aan de Stulemeyerlaan, de oude kazerne waar we nederlands (Meulmeester)en wiskunde (Almekinders) kregen.
Begonnen in de brugklas toen er zo'n 300 leerlingen op deze school zaten, maar toen ik vertrok waren het er 2000 ! Er was in 1971 nog een dependance aan de Stulemeyerlaan, de oude kazerne waar we nederlands (Meulmeester)en wiskunde (Almekinders) kregen. In de klas (1c) ene Kees van Tongerloo die door de wiskundige formules werd geïnspireerd tot het oprichten van de 'Formula' als klassekrantje. Geweldig eigenlijk, in veelvoud getypt of gestencild door enkele ijverige jongens(Jacky de Kreij ook dacht ik) en dat werd dan uitgedeeld tijdens de wiskundeles. De gymzaal van de kazerne was altijd koud en zanderig, maar de wandschildering met gespierde mannen en de tekst "Mens sana in corpere sano" was boeiend (als ik dat goed schrijf, maar dat weet Henny Canters, de enige leerling uit onze klas die in 1978 nog examen Latijn deed.) Het stencillen uit die begintijd was trouwens een fulltime baan volgens mij voor de concierge, allerlei lesmateriaal werd vermenigvuldigd via een rammelende stencilmachine met veel stank (inkt) en lawaai en er was een aparte kamer voor gereserveerd, de stencilkamer, tegenover het kantoor van directeur Petermeyer. Als je er uit gestuurd werd moest je papier prikken op de route tussen het hoofdgebouw en het noodgebouw aan de rijtuigweg. En overigens de ergernis van docenten die moesten wachten tot we de route van gebouw a naar b hadden gelopen... Dhr. Almekinders zat later in het noodgebouw en vond dat we er in 3 minuten konden zijn dus hij klokte bij binnenkomst, wie te laat was kon papier prikken. herinner me ook nog het overblijflokaal waar pas rond 1976 enige kleur in kwam omdat toen werd toegestaan dat er muurschilderingen werden gemaakt. Er was een meisje die prachtig bloemen kon tekenen, ik dacht dat ze Wilma heette ? Een heel lang meisje met blonde dikke krullen. We probeerden haar zo goed en zo kwaad als het nog na te bootsen maar er zullen wel heel verschillende bloemen op de wand hebben gestaan. Inmiddels schilder ik zelf nog als hobby (zie www.hennievanrijn.nl)en misschien is dat nog wel een overblijfsel van het overblijflokaal. Tussenuren bracht je daar ook door en dan zat daar een leraar te surveilleren. Als dat mejuffrouw Besancon was dan kon je een speld horen vallen maar anderen waren wat gezelliger. Dhr. Jaap van den Ijssel deed of hij lessen nakeek maar vond onze verhalen ook wel boeiend geloof ik. Afijn, ik kan eindeloos memoires ophalen aan deze schooltijd. De schoolkrant (Oase ?) waar we als redactie een middagpauze per week vergaderden in een hok met (alweer) een stinkend stencilapparaat en geen ramen ! Het hok ernaast was voor de leerlingenraad dacht ik. Al met al toch een prachtige tijd, of is het de leeftijd (ben nu 49) waardoor ik daar nu zo op terugkijk ? De reünie van het 120 jarig bestaan vond ik bijzonder leuk.
Regionale Scholengemeenscha..., 1971