Ontdek PLUS

Harry Poel

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Harry Poel en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Harry Poel heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Samen met Folkert Potze (CT), Andries van Bergen (TN?) en Gerben Sinnema (Werktuigbouw - WB) vanuit Winschoten naar de toen nog Technische Hogeschool Twente gegaan om Chemische Technologie (CT) te studeren.

    Samen met Folkert Potze (CT), Andries van Bergen (TN?) en Gerben Sinnema (Werktuigbouw - WB) vanuit Winschoten naar de toen nog Technische Hogeschool Twente gegaan om Chemische Technologie (CT) te studeren. Mentor was dhr.Land. Hij mocht Groningers wel, maar was minder blij met mijn 3 op zijn vak Warmteleer . . . Ruim een jaar op de campus (Calslaan 54-k64) gewoond maar daarna snel naar het centrum van Enschede getrokken waar ik voor de Stichting Studenten Huisvesting Twente (SSHT) samen met Machiel ten Brinke gebouwbeheerder werd van de oude zusterflat oud-Ziekenzorg met 92 bewoners in een aantal woongroepen. Dat was een geweldige, leerzame maar ook zeer gezellige tijd. In 1985 ben ik in Enschede in de Buizerdstraat gaan samenwonen met Gea (weggevaagd bij de vuurwerkramp in Enschede hoewel de maisonettes toen al waren vervangen) en in 1987 vanuit onze woning in Enschede getrouwd. Aansluitend een geweldig feest in het Wapen van Beckum. De fotograaf was mijn studiemaat Erik van der Veen. Reizen naar de UT per trein was een hele onderneming via Groningen, Zwolle, Deventer naar Hengelo en dan met de fiets naar de campus, maar af en toe kon ik mee naar mijn ouders (en naar mijn vriendin) rijden met Harold Schröder in zijn VW kever 6V (als de ruitenwissers aan moesten vanwege de regen op de platte voorruit, deden de koplampen het niet meer) of met Folkert Potze die toen ook een auto had. Gea had een Fiat 128 dus toen we gingen samenwonen werd het reizen gemakkelijker. Uiteindelijk heb ik de opleiding kunnen af ronden hoewel ik het eigenlijk altijd veel te druk heb gehad met andere, vaak veel leukere zaken zoals het Harvo (Harambee volleybal)-toernooi met het Harvo-feest organiseren, in dienst van de UT volleybal training geven en bij de bandenfabriek Vredestein in de kantine (weekends en 's nachts) en later als banden bouwer werken voor de hoognodige aanvulling van het tekort op de bank.

    Universiteit Twente, 1980

    1974 in de brugklas aan de Gassingel in klas 1C 1975 naar de WSG aan de Stikkerlaan in klas V2B een Gymnasiumklas.

    1974 in de brugklas aan de Gassingel in klas 1C 1975 naar de WSG aan de Stikkerlaan in klas V2B een Gymnasiumklas. Latijn en Grieks (dhr.Zwaagstra en later dhr.Zoutman) waren niet mijn favoriete vakken (lag niet aan de leraren trouwens dus Grieks en Latijn laten vallen, ook Frans (dhr.Grunstra) moest het na V4 afleggen waarna een b-pakket overbleef. Atheneum-b diploma in 1980 gehaald. Extra leuk was het kleine Wiskunde 2 klasje in V5/6 met jammer genoeg alleen maar jongens bij dhr.Algera en dan vooral de Wiskunde Olympiades.

    winschoter scholengemeenschap, 1974

    Kroontjes pennen.

    Kroontjes pennen. Iedere keer dat ik morste werd mijn bovenarm fijngeknepen door juf Altingh. Gelukkig verhuisden we begin 1969 van de Zeeheldenstraat naar de Evertsenstraat (zelde brandgang maar een straat verder) waardoor ik naar de 2e klas van de Schortinghuisschool mocht. Bijna moest ik nog weer terug naar de Stikkerlaanschool omdat toen ook de schoolgrenzen werden veranderd maar dat hoefde gelukkig niet. Wat ik me nog herinner zijn een tweetal jongens uit Amsterdam die gedurende het schooljaar bij ons in de klas kwamen en het wat 'moderner' wilden gaan aanpakken: lijfelijke straf van de juf betekende gewoon terugslaan! op de banken staan en vertellen dat ze de pot op kon met haar straffen, geweldig vond ik dat toen!

    Stikkerlaanschool, 1968