Bekijk het volledige profiel van Harry Boeck en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Harry Boeck heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenIk kan me nog herinneren dat we we in de honger winter en er geen les gegeven werd door gebrek aan kolen e.
Ik kan me nog herinneren dat we we in de honger winter en er geen les gegeven werd door gebrek aan kolen e.d. we wekelijks naar een van de onderwijzers moesten (dhr. Hollebrand) Hij woonde op de Vlaardingsedijk vlak om de hoek aan het einde van de B.K.-laan. We kregen dan huiswerk mee en het huiswerk van de vorige week kregen we dan gecorrigeerd mee. Harry De Boeck
Comeniusschool, 1944
Ik woonde destijds op de Buys Ballotsingel, de woonkamer keek uit op het van 't Hoffplein.
Ik woonde destijds op de Buys Ballotsingel, de woonkamer keek uit op het van 't Hoffplein. Ik herinner me nog goed de heer Vis Hoofd der School, ook wel genoemd Pa Vis. Conform het rapportboekje heette de school officieel Mathenesse School voor Mulo. Ik kan me niet herinneren dat de heer Vis Engels gaf, wel Duits het stampen van de rijtjes naamvallen ligt me goed voor de geest. Ik ken ze nog en bovendien welke naamval erbij hoorde. Ook de heer Klumpes wet ik me nog goed te herinneren behalve muziek, wan Geschiedenis een vaak wat hij gaf. Op een heel eigen wijze en op een komische manier. In die tijd was hij de jongste leraar, hij kwam op zijn racefiets en rookte aan een stuk. In mijn klas zat Jan Gerritsen, zijn ouders hadden op de Grote Markt een bakkerij. 's Maandags kon je dan voor een dubbeltje tompouzen van de zaterdag kopen. Dat gebeurde dan in de pauze. De lesuren waren driekwartier, vanaf 08.15 uur tot 12,20 uur, incl. de pauze. Je begon dan weer om 14.00 tot 15.30 uur. Dinsdags en dondermiddags had je vrij. Een paar medeleerlingen waren Jan de Waard, Rotterdamsedijk (beneden) Dick Osephius en Jan Mol beide wonent P.K.O-laan, van de meisjes weet ik nog Irene Elderkamp har ouders hadden een levensmiddelenzaak in de Lange Kerkstraat, voornaam? Sla hadden een kledingzaak op de Hoogstraat vanaf de tweede klas. Francien Weeda woonde in de Gorzen. Meneer Klumpes is mij heel goed bij gebleven. Hij kwam altijd op het laatste moment op zijn racefiets. Vanaf die kant mocht niet gefietst worden, maar daar trok hij zich niets van aan. Zijn geschiedenislessen was een genot om te beluisteren, hilarisch!! En zijn muzieklessen niet te vergeten. Hij nam plaats achter de piano, nadat hij deze behoorlijk geswtrip had, een krant tussen de hamertjes geplaatst had en hij een behoorlijke riedel jazz ten hore gaf, hierdoor kwam het geluid door als van Winnefred Attwell, bekend pianiste van die tijd. Maar wat altijd bij gebleven is de eerste uitvoering aan het einde van het jaar, waarop de vierde klas afscheid nam. De eerste klas (ik dus) gaven een uitvoering van diverse Weense liedjes. Ik kan ze nog zoals Wien, Wien nur Du allein, Im Prater blühen wieder die Baüme en nof veel andere. Die ik nog steeds mee kan zingen. Maar na de pauze was het klapstuk van de avond. Een volledige bigband trad op, WAT EEN MUZIEK. Zo ver ik weet gingen enkele na het examen naar Duitsland om in Amerikaanse KLegerband te gaan werken. Het waren professionals. En niet te vergeten nummers uit Annie get your gun. Een zangeres fantastisch. Ik vindt dit zo mooi, dat ik voor de volgende avond,een kaartje gekocht heb, om e.e.a. nog eens te zien en aan te horen.
Mathenesserschool, 1950