Bekijk het volledige profiel van Harm Salomons en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Harm Salomons heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
Aanmelden1-ste vakopleiding tot telegrafist.
1-ste vakopleiding tot telegrafist. Instructeur mjrtlg de Joode. Goede instructeur maar erg zenuwachtig (enthousiast nagelbijter en beet bijna constant op zijn bovenlip. Hij heeft mij ervan weerhouden om codeur telexist te worden toen het sounderen me tegen ging staan. Maakte 3 onvoldoende proeven zodat ik uit de opleiding verwijderd zou worden. Omdat de majoor mijn opzet doorhad ging het gelukkig niet door. Radiotechniek lessen een drama omdat ik geen technisch inzicht heb. Heb tijdens die lessen dan ook veel slaap ingehaald. Dat was nodig ook want "stappen" was toen ook belangrijk. 1961 Opleiding tot klptlg gevolgd door de opleiding in de Electronische oorlogsvoering (RVK 1) Eerst nog op de radioradarschool een radiotechniekopleiding gevolgd. Totaal oninteressant omdat niet alleen blokschematisch door de apparatuur heen werd gegaan maar ook de technische details werden uitgebreid behandeld met een daaraan gekoppeld examen terwijl aan boord van schepen een hele batterij monteurs waren die de kapotte apparatuur repareerden. Theoretisch 50 punten, praktijk 70 dus voldoende. 1965 Gedetacheerd op de verbindingsschool HMS Mercury in Petersfield/Hants in opdracht van de marinestaf om een speciale EOV opleiding te volgen samen met een collega. Het bleek een RSQ (radio surpervising qualifying) opleiding te zijn tot. Dit was een opleiding gelijk aan onze kpl-opleiding. We zaten dus in de klas met 1-ste klassers. Dat was dus weinig zinvol en na veel bellen naar Den Haag gingen we uit de opleiding. Omdat een paar collega's er een opleiding in EVO apparatuur volgden sloten wij ons daarbij aan. We waren er toch. Die cursus had ik reeds gehad maar omdat het me daar wel beviel zag ik er maar vanaf om Den Haag weer te bellen
VBS (VERBINDINGSSCHOOL), 1958
1946 - 1951.
1946 - 1951. 1-ste klas juffrouw de Jager. 4-de klas, meester ?. Moesten van normaal schrijven overgaan naar schrijven tussen wijsvinger en middelvinger. Hoe verzin je het. Klas 5 meester Weerman. Gaf prachtig zangles. Klas 6 hoofd van de school meester Kreeftenberg. Miste een pink. Verloren in Japans krijgsgevangenkamp. Hoogtepunt vrijdagmiddag laatste uur voorlezen. Vrienden Appie Engberts, Herman Warringa en Albert Hameka. Vooral met Appie en Albert veel kattekwaad uitgehaald.
Openbare Lagere School 3, 1946