Ontdek PLUS

Hans Hogeweg

Kent 0 personen

Getrouwd , 2 kinderen
Woont in Westervoort

    Bekijk het volledige profiel van Hans Hogeweg en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Hans Hogeweg heeft 24 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ja, in mijn herinnering zo'n kleuterschool waar je - nadat je door moeder was weggebracht - in een zekere wanhoop achterbleef.

    Ja, in mijn herinnering zo'n kleuterschool waar je - nadat je door moeder was weggebracht - in een zekere wanhoop achterbleef. Ik kan nog de geur van de school voor de geest halen, zo'n geur van marmoleun, puntenslijpsel en waterverf. Ik hou er niet van. Ook weet ik nog dat we sloffen/pantoffels droegen in school. Van die zwarte leren gladde dingen; we hadden ook een sloffenzak. Juffrouw Wijer kan ik mij vaag herinneren. Andere juffen kan ik mij niet herinneren. Kinderen? Enkel mijn boezemvriend Johnny Phielix en mijn buurjongen Jan Wammes (overigens nog steeds contact mee). Met de laatste heb ik nog wel eens gespijbeld, zo wordt gezegd. Het olifantje herinner ik mij ook nog. Later nog eens op zoek gegaan waar het is gebleven. De Montessori school aan de Damstraat in Arnhem heeft er ook één, maar dat is volgens mij niet dezelfde.

    De Klimop, 1958

    Ik kwam begin jaren 60 van school nr.

    Ik kwam begin jaren 60 van school nr. 11 (die witte aan de Lupinestraat) naar de nieuwbouw van de Albert Plesmanschool. Mooi, modern gebouw - inmiddels al weer gesloopt - met een echte Burggraaf als directeur. Albert Plesman is synoniem aan vliegtuigen. In de hal stond een modelvliegtuig dat tot de verbeelding sprak. Mijn vader zat in de oudercommissie. Het zal wel als penningmeester zijn geweest, gelet op zijn beroep als boekhouder. Hij speelde ook jarenlang voor Sinterklaas op deze school. Zelf ben ik nog in de jaren 70 een tweetal jaren hulp-Piet geweest: op de Puch naar de school. Samen met vriend zwarte-Jan Wammes (met wie ik nog steeds contact heb) achterop. Tijdens de lagere school periode had je natuurlijk vriendjes “voor het leven”. Dat waren voor mij Robbie Wijn, maar vooral Johnny Phielix. Waar zijn ze gebleven? Andere namen uit de periode: ik “ging vaak”(in mijn beleving de hele schoolperiode)met Giny Enderink, Patricia Reinders (haar vader werkte in een bioscoop, zo heeft zij mij recentelijk nog laten corrigeren!!), Joop Telderman, Ricky Hornung en veel kinderen met de naam Zwaan. Naast trefbal was voetballen ons lust en leven en dan het liefst tegen de eeuwige rivaal, de katholieke school. Memorabel was de schoolwedstrijd aan de Eldense dijk op Koninginnedag 1966. Ik scoorde de openingsgoal, maar we verloren met 3-1, ondanks ons schoolshirt met vliegtuigembleem De laatste schooljaren woonden we in Malburgen Oost en moesten we via de loopbrug naar huis. Voor die brug er was werden we nog door de directeur van West naar Oost gebracht (een foto haalde nog de krant (zie bij klassefoto's); waarop ondermeer ook nog stonden Irene Borst, Linda van Nek, Patricia Reinders en Henk Bultman). Juffen en Meesters? Ik herinner me juffrouw Flier of Vlier natuurlijk v.d. Schoor (hij gaf altijd op een gekke manier een hand). Andere herinneringen? De schoolreisjes: vooral naar het pannenkoekenhuis in Lunteren en ik herinner mij de week aan zee (Loosduinen/jeugdherberg met een echte, vreselijke “vader en moeder” en veel corvee...

    Albert Plesmanschool, 1960

    Ik zat op deze school van 1966 tot 1970.

    Ik zat op deze school van 1966 tot 1970. Op de één of andere manier zijn de beelden van die jaren wel erg vaag. Ik herinner mij nog wel de oude witte barakken, waar we nog enige tijd in verbleven. Het was een hele omslag van lagere school naar de MULO, zoals dat toen nog heette. Leraren als v.d. Hoeven (Nederlands; proper en netjes), Bleyerveld (Natuurkunde; “soortelijk gewicht” wat is dat????), Wiedemeyer (Wiskunde; Zwiebertje), Barmentlo (Engels, had iets met vulpennen), v.d. Vlist (ook Engels, en vooral ook vreselijk zingen), Hoekstra (Frans, een dame), Grolleman (directeur), Anker (boekhouden, brrrr), Derks (geschiedenis, de Frans-Duitse oorlog) en natuurlijk Gemser (kon overigens niet tegen zijn verlies) kan ik mij nog wel voor de geest halen. Ja, we hadden wel eens een klassenfeest. Errrrg spannend. Ook kan ik me de na-schoolse typelessen nog herinneren en de danslessen (nooit meer iets mee gedaan!). Ook deed ik mee met toneelspelen (Fransen – Nederlands – schiet me ineens door het hoofd). De musical bij de opening van het nieuwe gebouw, iets met Dubbeldam. Mooi hoor. Wat ik nog wel goed voor ogen heb staan is de werkweek in Renkum: echt op z'n eind jaren-60 bezig zijn. En natuurlijk het examen doen in de Kloosterstraat. Heel simpel: 12 vakken op één dag. Dat was nog eens andere koek. Leerlingen? Ach de meeste kwamen uit de buurt. Soms zaten hele families op school. Enkele namen: Joop Nibbelink (buurjongen), Rutje Rutgers (flatgenoot), Yvonne de Rooij (woonde boven ons), Elize Korenman (begeert door velen), Giny Enderink (mijn lagere school maatje), Marja Bodde (mijn onschuldige kortstondige MULO-verkering;), etc. De reuinie in 1995 was overigens leuk. Een hoog A Ha-erlebnis.

    malburgen mavo, 1966