Bekijk het volledige profiel van Hannie Pronk en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Hannie Pronk heeft 5 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenIk zat bij juffr.
Ik zat bij juffr. Dieckmann in de klas die erg aardig was voor een verlegen meisje van 4 jaar die alles even eng vond. Erg was wel het moeten drinken van zo'n vies flesje melk, lekker opgewarmd bij de kachel, waar ik altijd misselijk van werd. Als er flesjes over waren, had je de kans dat je er nog eentje moest opdrinken bij wijze van gunst. Was meteen je hele dag naar de maan. Als eerste herinner ik me die grote trappen, al die kinderen en lokalen en 'de Mosselman'. De typisch Montesorriaanse vaardigheden waren hun tijd ver vooruit en een heel verschil met het reguliere onderwijs. Gelukkig heb ik nu een foto van de klas dankzij Theo Cahuzak, waarbij ik in de klas gezeten bleek te hebben.
Montesorrischool De Acht Mu..., 1953
In de eerste klas had ik juffrouw Tomino.
In de eerste klas had ik juffrouw Tomino. In de volgende 3 klassen juffrouw Jacobs. Omdat ik ook op de Zeeburgerdijk woonde en mijn moeder kennelijk goede vriendinnen was met de juffen, kwam er nogal eens een juf bij ons thuis tussen de middag. In de vijfde klas kwam ik bij juffrouw de Wachter, zij was een invalster van middelbare leeftijd die ook meeging met het driedaags schoolreisje. In de zesde klas ontkwam niemand aan het regime van juffrouw Sudfeldt, bij wie je dan automatisch in de klas kwam. Haar kantoortje was aan het eind van de gang zodat zij een sprintje trok om de telefoon op te nemen die duidelijk te horen was in de klas. In de tijd dat ze weg was kon er gekeet worden mits ervoor gezorgd werd dat het stil was als ze weer terug kwam. Het opkweken van bloembollen die je mee naar huis nam, vond ik leuk en heb ook een paar keer een prijs hiermee gewonnen. Vanwege een vorm van discalculie begreep ik weinig van rekenen, over het leren van de tafels heb ik een jaar gedaan (maar ik weet ze allemaal nog!), de dictees vond ik daarentegen een uitdaging en het was dan altijd een strijd tussen Adriaan Versteeg (toen nog Adje) en mij wie de minste fouten had van de klas.
8e montessori basis school, 1956
De vlijmscherpe toespraken van de heer Zaal, de schoolreisjes onder leiding van genoemde heer Zaal, de machtsstrijd in de klas (tussen de meiden, want er zaten maar ongeveer 5 jongens in de klas) en de saamhorigheid kan ik mij nog goed herinneren.
De vlijmscherpe toespraken van de heer Zaal, de schoolreisjes onder leiding van genoemde heer Zaal, de machtsstrijd in de klas (tussen de meiden, want er zaten maar ongeveer 5 jongens in de klas) en de saamhorigheid kan ik mij nog goed herinneren. Vrijwerken, kon je zelf bepalen welke les je ging volgen (echt op zijn Montessori's dus), stenoles met veel (steno)huiswerk, typelessen op woensdagmiddag bij Schoevers samen met Ingrid Helling, waarbij we op ons examen te laat kwamen, vrijdagmiddagclub waarbij er getekend diende te worden in Artis samen met Elly Mörs, wat meestal neerkwam op patat eten tegenover Artis, huishoudkunde, wat later kookles werd en natuurlijk het opeten van je zelfgewrochte kooksel,relaxte handarbeidles met een relaxte juf, handwerken bij juffrouw Roos dat meestal uitdraaide op een hysterische juf en een roerige klas, Engels van juffrouw Sayers die veel te aardig was om de belhamels te hanteren, muziekles van meneer Dorreboom die er doorgaans een roddelles van maakte, gymnastiek in de speeltuin aan de Weteringschans oftewel softbal en de bal zo hard mogelijk over het hek slaan (niet door mij; ik was al blij als ik überhaupt een bal sloeg). Het is jammer dat er zo weinig klasgenoten op deze site staan!
1e Montessori ULO/Mulo/MAVO, 1962