Ontdek PLUS

Gerard Grob

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Gerard Grob en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Gerard Grob heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    in die tijd waren jongens en meisjes nog duidelijk van elkaar gescheiden ! 2 gebouwen aan weerszijden van de Vredenburchweg links de meisjes met de nonnen (met strenge moeder-overste!) en rechts de jongens met "gewone docenten", o.

    in die tijd waren jongens en meisjes nog duidelijk van elkaar gescheiden ! 2 gebouwen aan weerszijden van de Vredenburchweg links de meisjes met de nonnen (met strenge moeder-overste!) en rechts de jongens met "gewone docenten", o.a. "opa" Stax (Frans), Kouwenhoven (aardr.) Oosterman (ook Frans, met zijn eeuwige sigaren), Meijs (Engels), Van Winden (Handelsrek.) Eggermont (Ned), die in z'n vrije tijd spannende jongenboeken schreef en bovendien hoofdredacteur was van het onvolprezen Antonius schoolblad de Antenne (?) waarin het spannende feuilleton stond "het lijk in het fysicalokaal" (ook van zijn hand), Lamb voor wiskunde. Ik herinner me o.a. dat we in de examenklas voor het eerst (!) een (eindexamen)feest mochten organiseren, waarbij - zomaar! - MEISJES van de "overkant'' mochten komen (uiteraard wel onder streng toezicht)! Verder strenge examens zoals: het schriftelijk deel helemaal in Delft doen (samen op de Puch erheen) en niks te herexamens of herkansingen en profielverbeteraars zoals nu! : 1 kans kreeg je .... + 1 x mondeling in de 'Dierentuin' in Den Haag, waar in mijn herinnering aan minimaal 25 tafels tegelijk (en dus dwars door elkaar heen) mondeling werd afgenomen. Uiteraard lieten wij ons niet van de wijs brengen en bleven we uiterst geconcentreerd met Duits bezig, terwijl aan het tafeltje vlak naast je Engels of Frans werd gesproken ... Als je een non voor het mondeling Geschiedenis kreeg, moest je oppassen, want dan wist je dat ze geheid zou beginnen over de pauselijke encyklieken, zoals Rerum Novarum, Quanta Cura enz. die wij er aardig goed hadden ingestampt ivm die mogelijkheid. En ja hoor ..... ik kreeg "de non" ! Ging overigens wel goed. Ik meen dat wij het examen van 1965 (bijna?) allen zonder veel kleerscheuren hebben overleefd. Ik heb uiteraard nog veel meer herinneringen in mijn hersenpan opgeslagen, die ik graag met reagerende oud-leerlingen zou willen uitwisselen. Kom op ANTONIUS- klanten, reageer ! Nu wordt het onderhand tijd ! Wij kunnen toch niet blijven achterlopen bij andere Rijswijkse/Haagse scholen ... ? Doe er wat aan ... Wellicht binnenkort een reunie ?? Zou geweldig zijn ! Gerard Grob

    Antonius MULO, 1960