Bekijk het volledige profiel van frank dewerker en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
frank dewerker heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenIn 1944, toen was ik zes, ging ik voor het eerst naar de grote school.
In 1944, toen was ik zes, ging ik voor het eerst naar de grote school. Mijn moeder bracht me naar de Parallelweg-school. Ik heb daar maar een paar maanden op gezeten en toen werd de school gesloten ivm. de komende hongerwinter. Na de oorlog heb ik nog even in de 2e klas gezeten. Op mijn rapport stond, "over naar de 2e klas" Ik woonde in de Narcisstraat en de Tuindorpschool was veel dichterbij en ik hoefde dan niet meer iedere dag de overweg te kruisen. De 2e klas van de Tuindorpschool was in 1945 gevestigd in een gebouwtje van de speeltuin. Iedere week kwam mijnheer Gravemaker met de presentie-lijst. We waren heel trots dat we na een paar maanden op de echte Tuindorpschool kwamen.
Tuindorpschool, 1944
Ik ging direct van de lagere school naar de mulo.
Ik ging direct van de lagere school naar de mulo.Ik kwam van de Tuindorpschool in Den Helder af. De meeste Ulo-ers gingen nog naar het 7e- leerjaar. In de 2e klas heb ik op hen gewacht. Hen, zijn Frans Nap, Freek v/d Molen en last but not least Dorie Kost. Ik hoop niet dat ik er een vergeet. Inmiddels had ik ook vriendschap gesloten met Maarten van Veen, Piet van Zon, Flip Dijkstra en Wout Bouwhuis. Door Dick Maters was ik voordat ik op ULO-2 kwam geheel voorgelicht.De leraren waren de heren Harder, 1e klas, Fokkens, 2e klas, Biersteker 3e klas en het hoofd der school de heer Datema. In 1950 waren de scholen nog erg klein en daardoor overzichtelijk. Ik zou aanvankelijk naar Ulo 1 in de Molenstraat gaan. Gelukkig ging dat niet door en kwam ik terecht op een splinternieuwe school in de Pasteurstraat, vlakbij de Narcisstraat, waar ik woonde.
Willem de Zwijger Mulo, 1950