Ontdek PLUS

feiko postma

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van feiko postma en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    feiko postma heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Dagelijks ga ik fluitend naar mijn werk.

    Dagelijks ga ik fluitend naar mijn werk. Vanaf eind augustus 1991 -het begin van mijn werkzaamheden bij Blankestijn- is dat zo. En de leerlingen? Eigenlijk zijn ze wel leuk. Akkoord: het zijn niet langer de driedelige pakken van de jaren '60 en '70 maar ze zeggen nog steeds meneer en ze spreken met twee woorden. De ouders zijn nog steeds heel goed aanspreekbaar. Ik kan me hier in persoonlijk opzicht ontwikkelen: overdag lesgeven in de wetenschap dat ik in de avonduren aan zelfstudie mag doen, schrijfwerkzaamheden mag verrichten of archiefinstellingen ga bezoeken. Een lesboer ben ik niet; docent ook niet trouwens. Gewoon leraar. Heerlijk toch!

    Instituut Blankestijn, 1991

    Het was een goede opleiding.

    Het was een goede opleiding. Ik zat aan de Hoefkade in Den Haag, recht tegenover de hoeren. Tijdens de pauzes van Duits controleerden we vaak met de klok hoe lang een klant binnen was. Vaak was dat acht minuten! Geschiedenis zat in Delft aan de Poortweg. Duits en geschiedenis waren goed georganiseerd. Iedereen werd met de voornaam aangesproken, behalve de hoofddocent Duits. Dat was de heer Stubbe. Verder stonden de jaren natuurlijk in het teken van de experimenten. Er zou immers een middenschool komen en het onderwijs zou perfect worden net als de esamenleving. Het was de naïeve linkse tijd van begin jaren zeventig. Waar zijn die idealen? Al in 1978 ben ik in Leiden geschiedenis gaan studeren, een goed rechts bolwerk. Toen voelde ik me echt student. Zo schenen we trouwens ook al op "ZWN" te heten maar ik heb me nooit zo genoemd, vond het en vind het niet passen bij het HBO. Te beperkt niveau! Heel vrijblijvend was de zogeheten C-component. Dit had allemaal met Onderwijskunde te maken. Wat een geleuter! Maar...je haalde er wel gemakkelijk je studiepunten binnen. Wel goed was trouwens het Instituutpracticum in 1975-1976, waar je je eigen lessen terugzag op een televisiescherm. Dat was aan de Hoefkade. De docenten waren goed. Wie ik me herinner? Rob Engelen, Matthias Prangel, Hans Rombouts, mijnheer Stubbe (Jan-Willem!), Erik Kwakkernaak en Jürgen Noeske van Duits. Bij geschiedenis Gerard Giezeman, Frits Boersma, Victor Schipper, Jan Greep, Dré Leijten, Anneke Rood, Jo Nabuurs, Joep à Campo en Madelon de Keijzer. Dramatische expressie hadden we van ene Jannetje die later naar de TROS ging. Ook Jannie Slootweg, Hans van der Moolen en ene Wijnand herinner ik me. Koos Roos en Pim den Hollander waren directeur c.q. adjunct. Leuke tijd gehad.

    Lerarenopleiding Zuid West ..., 1974

    Ik denk dat ik er heen ging in 1959, huilend want ik wilde niet, maar twee jaar later vond ik verschrikkelijk om de kleuterschool te verlaten.

    Ik denk dat ik er heen ging in 1959, huilend want ik wilde niet, maar twee jaar later vond ik verschrikkelijk om de kleuterschool te verlaten. Ik herinner me de naam van juffrouw Breure nog. De speeltuin er naast was prachtig. Wanneer we om twaalf uur of eerder uit school kwamen, stonden de moeders altijd bij een groot groen metaalachtig hek. Een van de mooiste speelgoedspullen, was een houten trein, die deels op een veerboot kon worden gereden...meen ik. Voor het eerst kreeg ik er schoolmelk, die troep die zogenaamd goed was voor je gezondheid en die op warme voorjaarsdagen ruim een uur stond op te warmen in of voor de school. Maar iedereen heeft het overleefd.

    Christelijke kleuterschool ..., 1959