Ontdek PLUS

Erik Westedt

Kent 0 personen

Single , 2 kinderen
Woont in Geilo - Noorwegen

    Bekijk het volledige profiel van Erik Westedt en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Erik Westedt heeft 17 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Wat mij vooral nog bijstaat zijn de houten banken met de inktpotjes en dat wij met kroontjespen en inkt moesten schrijven.

    Wat mij vooral nog bijstaat zijn de houten banken met de inktpotjes en dat wij met kroontjespen en inkt moesten schrijven. Vaak verschenen er inktvlekken op mijn werk en dan moest het vloeitje er bij komen. Er was een grote overdekte binnenplaats waar alle leerlingen samenkwamen als er feestelijkheden waren die gevierd moesten worden. Na bijna 50 jaar weer terug op de Paul Krugerschool. Samen met mijn dochter, die heel erg graag de omgeving waar ik ben opgegroeid wilde zien en natuurlijk ook de school waar ik mijn eerste jaren heb doorgebracht, heb ik na 50 jaar een bezoek gebracht aan de Paul Krugerschool. Zoals je op de foto's kunt zien staat de oude naam van de school nog op de muur. De binnenplaats is helemaal veranderd. Voor de ingang staan 6 mannen voor de bewaking. Na een heftige discussie, of men ons wel toe zou laten, mochten we tenslotte met één van de mannen mee naar binnen.

    Paul Krugerschool, 1954

    Sparrenhorst verhuisde naar de Parkstraat.

    Sparrenhorst verhuisde naar de Parkstraat. Van Schaffelaar, de directeur, met de bijnaam Apie, had een lieve vrouw die altijd voor ons klaar stond. Verder een dochter Cobie en een zoon Wim die bij de tv werkte. Het was een leuk stel. Richard Lacley uit Curaçao, Simon Verhoeven uit Aruba, Alex Tobing uit Indonesië etc. en mijn goede vriend Olaf Troll . Ontbijt was `s ochtends 2 boterhammen, kaas en vlees, bij meerdere was het suiker als beleg. 's Ochtends voordat je naar school ging een sigaretje roken, Cabalero, het goedkoopste pakje, de eerste met 25 sigaretten, het kostte 1 gulden per pakje .Voor het avondeten moesten we om de beurt een stukje uit de bijbel lezen. Na schooltijd huiswerk maken; voor de jongere onder ons, de bovenste verdieping met dhr Poortman. Beneden voor de wat ouderen, dhr Blaauw. Billy ( Frans de Graaf ) kwam iedere maandag met een koffer vol snoep van huis, natuurlijk werd hier uit geproefd voordat hij het uit kon pakken. Een keer per week naar het badhuis. De kapper kwam één keer in de 2 weken langs. Deze had altijd shampoo, tandpasta en aftershave( Fresh up) bij zich voor de verkoop . Hoogtepunt iedere week de leesportefeuille – met als meest gelezen de Lach. Sommige konden er geen afscheid van nemen. Nachtportier Minnee. Op het terras bij de slaapkamer ging hij iedere avond een sigaretje roken. Een keer werd het terras met groene zeep ingesmeerd, helaas was het de directeursvrouw die hierop bijna haar nek brak. Iedere maand 1 gld extra op de rekening voor extra kosten (zoals knopen aanzetten ). Speciale voorstelling in de bioscoop alleen voor De Sparrenhorst; Summer Holidays van Cliff Richard. Maandagavond knutselavondje. Donderdagavond dansles. Als afstraffing onder de jongens werd de ,, knock ,, gebruikt. In de winter schaatsen op een ondergelopen weiland. Een keer huurden we een busje waarmee we naar Spakenburg toereden, tussen de jongens werd er zoveel over dit dorp gesproken, we moesten het zelf maar eens gaan bekijken. Vreemdelingen werden van achter de gordijntjes begluurd, zagen ze er eruit zoals wij? –Ze waren zo christelijk, het was zo `n besloten gemeenschap.

    Prot Chr. Internaat 'De Spa..., 1962

    Woonde te dicht bij de school dus ik moest lopen, pas in de 6de klas kreeg je een stallingsplaats voor de fiets toegewezen .

    Woonde te dicht bij de school dus ik moest lopen, pas in de 6de klas kreeg je een stallingsplaats voor de fiets toegewezen . Opstelling op het schoolplein. In de 6de klas moest je een week klaar-over zijn. Iedere maandagochtend een psalm, gezang uit je hoofd leren. In de gymzaal naar een onderwijzer uit Suriname luisteren, hoe het daar op school toeging, of een kleiboetseerder die zijn kunsten kwam laten zien. Het knikkerseizoen was bij sommige erg populair.

    Bosch en Hoven Christelijke..., 1958