Bekijk het volledige profiel van eric-jan tuininga en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
eric-jan tuininga heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenIk heb alleen het eindexmenjaar HBS-B hier gedaan en genoot erg van de goede sfeer.
Ik heb alleen het eindexmenjaar HBS-B hier gedaan en genoot erg van de goede sfeer.Om dat ik in Pernis woonde ging ik vaak met de fiets en de pont naar Vlaardingen om bij klasgenote Ineke van Neerbos te ontbijten en samen naar Rotterdan te fietsen De nederlandse leraar Huijgens kon absoluut geen orde houden, maar heeft mij wel tot grote waardering voor literatuur aangezet; ik mocht zelfs meedoen aan het interlyceale team! En dat voor de sport-prol die ik toen was! Tenniskampioenschappen (met Dickie van der Broek), volleybal team op CHJ-tournooi. Dat jaar deden we eindexamen samen en na een CHJ-kampseizoen ging ik het leger in en daarna naar Delft.
Het Rotterdamsch Lyceum, 1954
Ik heb nog in de stad gezeten in klas 3 en 4 van HBS-B.
Ik heb nog in de stad gezeten in klas 3 en 4 van HBS-B. Groot en heerlijk oud gebouw, midden in de stad,waar we vanaf de Isla iedere dag met een bootje heen voeren. Grote lol aan boord uiteraard en op school prachtige figuren als leraar: van Grevenboek die een boekje open deed (letterlijk) over de Curacaose elite (het heete "Papieren Huizen") en de roddel ging dat hij daarom van het eiland af moest. Rectore Meijer die zo graag met ons meewandelde op de scholen mars en het schoollied steeds weer iznzeett : Pom, pom, der pom, pom . Hij gaf trouwens prima geschiedenis les. En de nieuwe leraar Hoeneveld die er met de mooiste scholiere vandoor ging en er zelfs me trouwde. Niet te vergeten de excursie op een marinefregat (kom daar nou eens om?) naar Bonaire, waar een opstand uitbrak omdat ene Roy terug werd gestuurd naar huis. Ik heb het jaar van de overgang naar de nieuwe school mee gemaakt met een grote bonte avond waarop ik ook figureerde als hoofdrolspeler in een een-acter " Reik mij de hand Folville", Daarna werd mijn vader door de Shell overgeplaatst en heb ik dus het nieuwe schoolgebouw aan de Schottegatweg nooit meegemaakt.
Peter Stuyvesant college, 1952
4 jaar op deze HBS, waar ik vanaf moest omdat ik blef zitten in klas 3.
4 jaar op deze HBS, waar ik vanaf moest omdat ik blef zitten in klas 3. Was actief op gymnclub K=MxA en deed aan hockey en atlhetiek. Prima jaren waarbij ik ook veel aan sport mocht doen. Ik meen dat de school zelfs athlhetiek kampioen van Nederland is geworden o.m. door bijdrage vrij oudere leerlingen (ene Boet Mallens??). In dedre klas B zaten alleen maar jongens en dat was voor sommige leraren een ramp- we klierden wel heel erg en ik deed mee. Het heeft me wellicht dat jaar gekost. Groot drama was het onverwachts overlijden van rector Kobus, een zeer geliefd man; voor velen van ons de eerste confrontatie met de nabije dood! Ik hou hele goede herinneringen aan één van de leraren: Meijer voor geschiedenis, die ons leerde de klassieken te waarderen (ik heb de schriftjes bewaard!).
Rijks HBS, 1948