Bekijk het volledige profiel van Else van der Kroon en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Else van der Kroon heeft 9 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenTwee jaar in de klas van zuster Marie-Theresina, dat was twee jaar groot feest! Knutselen, schilderen (met groot overhemd achterstevoren aan), vlechten, knippen, plakken.
Twee jaar in de klas van zuster Marie-Theresina, dat was twee jaar groot feest! Knutselen, schilderen (met groot overhemd achterstevoren aan), vlechten, knippen, plakken... Ik zat op deze kleuterschool met mijn jongere zusje Nanneke, en nog wat vriend(innet)jes van wie ik me nog wat namen herinner: Tilly Visser, Marlies van den Ende, Lex v.d. Wielen (omdat ik hen later weer tegenkwam), Marjon Scholten en Els Wittebol (of zaten zij bij mij op de Liduinaschool?) en Fransje van wie ik de achternaam niet weet maar wel dat hij een rode brandweerauto had. Al schrijvende komen er steeds meer herinneringen naar boven... Zwarte pieten op het dak van de kerk, die pepernoten strooiden naar de verzamelde kinderschare op het schoolplein. Zuster Everdina... was zij misschien het hoofd van de kleuterschool? Lange gele gordijnen in de klas, waardoor er een zonnige sfeer hing. Het gebouw staat er nog steeds, en is volgens mij nog steeds in gebruik als kleuterschool. Zelfs de rozenbottelstruiken langs het hek staan er nog! Met zuster Marie-Theresina heeft ons gezin nog steeds contact. Zij heet nu Tini Tazelaar en woont in Terneuzen. Ze heeft mij zonder meer de twee allerleukste schooljaren bezorgd.
St. Catharinaschool (kleuter), 1962
Op deze school heb ik alleen de eerste twee klassen gedaan.
Op deze school heb ik alleen de eerste twee klassen gedaan. Jammer, want ik herinner me een vriendelijke, geborgen sfeer met een lieve juffrouw (Velthuis) in de 1e en een lieve zuster (Lucilla) in de 2e. Alleen die handwerklessen in dat handwerklokaal... wat was dat zweten. Een stevige strenge zuster (Rita) en een meisje dat niet snel en ook niet goed kon breien (ik). Van de gymnastiekles in dat grote gymnastieklokaal herinner ik me nog twee dingen: l. we deden leuke spelletjes zoals "Schipper mag ik overvaren", en 2. we mochten geen hemdje onder ons witte gymshirtje aan; en omdat ik die toch had aangehouden (ik sabbelde een keer op de punt van mijn gymshirtje en voila, de gymjuf zag mijn hemdje) werd ik zonder pardon naar de kleedkamer gestuurd. ERRUG! Als we na het spelen op de speelplaats binnen moesten komen, kwam (hoofd)zuster Celestine met een handbel en stelden we ons op in keurige rijen, twee aan twee. Op de school werd gescheiden les gegeven aan jongens en meisjes. Op de speelplaats was de helft in de zon voor de meisjes en de helft in de schaduw voor de jongens. (Dat deel van de speelplaats was donker, koud en eng, waar ik niet durfde te komen.) Ik herinner me een mooie aula, waar de "hogere" klassen een musical opvoerden. De school staat er nog steeds, ik ben er toevallig laatst nog langs gereden, al zitten er nu wel andere scholen of instanties in. Ik herinner me geen namen meer uit die tijd, behalve Winnifred van Baalen en Ella Wormbeeker (omdat zij in mijn poezie-album geschreven hebben - dat ik nu helaas kwijt ben.) Ik ben benieuwd of er nog andere namen boven water gaan komen op deze site. Leuk initiatief!
St. Liduinaschool, 1964
Ik kwam pas in de 3e klas op deze school, bij juffrouw Meeuwsen, een erg lieve juf.
Ik kwam pas in de 3e klas op deze school, bij juffrouw Meeuwsen, een erg lieve juf. Toen zij trouwde betekende dat in die tijd: stoppen met werken. Daarna kregen we les van meneer Schaeffers; van hem herinner ik me dat hij altijd een pak droeg. (Wat je je al niet herinnert!) In de 4e klas meneer Keijzer, een lange dunne meester die last van zijn rug had. Hij strafte stoute kinderen ofwel door een pluk haar af te knippen ofwel door hun hoofd onder de koude kraan te houden - wat door de ouders niet in dank werd afgenomen (door de leerlingen ook niet trouwens). In de 5e kregen we meneer De Langen, aan wie ik heel goede herinneringen heb. De 6e klas was er een van wisselende leerkrachten. Meneer Tervoort werd regelmatig vervangen door meesters van allerlei slag. Pauw was daar een van, geen geweldige leerkracht. Soms viel meneer Drenth in, het hoofd van de school, altijd vriendelijk. In de 6e kregen we juffr. Suuren, die jarenlang in Congo had gewerkt. Geweldig! Ademloos luisteren naar de prachtige verhalen die ze daarover vertelde. Werkstukken maken over andere landen. Misschien is daar wel de basis gelegd van mijn huidige passie voor reizen en andere culturen. Ik weet verder nog dat we een paar maanden in het noodgebouw aan de overkant hebben gezeten, maar heb geen idee in welk jaar dat was, noch waarom dat gebeurde. Ik herinner me die periode daar als erg knus, er stonden grote bomen voor de ramen, het licht dat naar binnen viel was daardoor diffuus/groenig. Van de klasgenootjes op de Noletschool herinner ik mij nog veel namen, o.a. Marijke Brouwer en Adrie Bakker (mijn 2 beste vriendinnen), Helma Kroon, Huub en Joep Hartman, Gerard Smit, Paul Wagenmakers, Marcel Taris, Marco Ramaker, Stef Kok (mijn achterbuurjongen, helaas jong overleden), Ludo Wouters, Diana Kat, Maarten v.d.Grinten, Caroline Buenting, Martin Looijen, Titia Chin-a-Loi, Truus Haarsma, Michael Nooy, en veel meer. Ik vraag me nog geregeld af hoe het met iedereen is. Mijn tijd op de lagere school was er een van echt kind-zijn. Poppenhuis spelen met Marijke. Het geheime clubje op zolder bij Pim Schrauwers. Zelfgemaakte puzzels en rebusjes uitwisselen met Adrie. "Dag Koning Majesteit!" op de speelplaats. En later "De jongens de meisjes". Ik heb gehoord dat het hele schoolgebouw weg is en dat de Noletschool is samengegaan met de Louis Bouwmeesterschool. De Verrijzeniskerk staat er nog wel - met die ronde klokkentoren, waaromheen we vaak speelden. Leuk dat deze site is gemaakt! P.S. Je kunt me schrijven via: vanderkroon58*zonnet.**
Monseigneur Noletschool , 1967