Ontdek PLUS

Els Doekes

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Els Doekes en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Els Doekes heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Het was dan wel een meidenschool, maar met tenminste in een aantal vakken een meer dan gemiddeld niveau.

    Het was dan wel een meidenschool, maar met tenminste in een aantal vakken een meer dan gemiddeld niveau. Er werd goed talenonderwijs gegeven, met een aanzienlijke portie verplichte literatuur per taal, er was een debatingclub, en ook aan muziek en kunstgeschiedenis werd aandacht besteed. De aardrijkskundeleraar (Baasdorp?) was een lieve man, die met ontroering over zijn stenenverzameling en de vindplaatsen daarvan kon vertellen. Maar verder .... Wis-, natuur- en scheikunde waren helaas aangepast aan wat men dacht dat meisjes voor later nodig hadden, ondanks de kwaliteit en goede wil van de docenten. Bij het vak "christelijke zedenleer" werden ons de gevaren van het dansen ingepeperd. Wie buiten de toegestane periode een lange broek droeg, werd zonder pardon naar huis gestuurd. Fietsen op de stoep werd bestraft met een preek over gewenst voorbeeldgedrag door leerlingen van een christelijke school. Slootjespringen, in bomen klimmen en door het ijs zakken werd veroordeeld als zijnde niet passend voor nette meisjes.

    Christelijke M.M.S / HAVO J..., 1959

    Meester de Kruyf kreeg het voor elkaar om ons driestemmig te laten zingen.

    Meester de Kruyf kreeg het voor elkaar om ons driestemmig te laten zingen. Ik ben achteraf wel benieuwd of hij die bewerkingen, waarvan ik me een aantal nog helemaal herinner, ook zelf maakte. In ieder geval speelde hij ook gitaar en gaf hij ons na schooltijd blokfluitles. Ik zong daarnaast ook 2e en 3e stem in het kinderkoor van Nico Wesstein, de vader van m'n buurmeisje en vriendinnetje Edith, die in een andere klas zat. Zowel meester de Kruyf als Nico Wesstein hebben een belangrijke rol gespeeld in m'n muzikale ontwikkeling. Toen we in klas 6 bij meester Stemfoort kwamen, die zichzelf als uiterst onmuzikaal beschouwde, begon deze alsnog te oefenen met blokfluitspelen en maatslaan, om onze verworvenheden van het vorige jaar vast te houden. Ik herinner me hoeveel moeite het hem kostte en dat we zijn pogingen daarom enorm waardeerden.

    De Visser Smit School, 1953