Ontdek PLUS

Ed van Spall

Kent 13 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Ed van Spall en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Ed van Spall heeft 4 klassenfoto's en kent 13 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Voor mij was de schooltijd niet écht een leuke tijd.

    Voor mij was de schooltijd niet écht een leuke tijd. Ik had een hekel aan alle dingen, die ik moest doen, zoals verplicht en vaak vervelend huis- en strafwerk. 1962 werd voor mij (na 2 jaar gewerkt te hebben bij een Utrechtse drukkerij) een jaar van bevrijding: ik ging emigreren naar Canada. Naar het land met ongekende perspectieven. Een land met ongekend mooie natuur en vooral ruimte, héél veel ruimte. In Edmonton (Alberta) kreeg ik bij The Edmonton Journal de mogelijkheid om me te bekwamen op het gebied van grafische vormgeving. Later, in 1968, keerde ik weer terug naar Nederland, om vervolgens een paar jaar later mijn eigen ontwerpstudio op te zetten. Vanaf dat moment werk ik als zelfstandig vormgever en met nog steeds datzelfde gevoel van "vrijheid". Namen uit mijn schooltijd waren: Erik Beukers, Rob Faasse, Hans Koster, Jules Berg, Martin Huizenga, Frans Paardekoper, (?) Fokker, Ton van Dillen, Dolfje Hehenkamp (ons klikspaantje uit Amersfoort) en Jos Scheerboom (die prachtig kon tekenen).

    Alberdingk Thijm College (A..., 1957

    Meneer Butter (die behoorlijk streng was) en die aardige meneer van Rhijn, hoofd van de school, die ons vele jaren later trouwde als ambtenaar van de burgelijke stand in Hilversum.

    Meneer Butter (die behoorlijk streng was) en die aardige meneer van Rhijn, hoofd van de school, die ons vele jaren later trouwde als ambtenaar van de burgelijke stand in Hilversum. Vriendjes als Kees Sips Bul (nu onderwijzer), met wie ik vaak na schooltijd vocht om mooie deernen zoals Miriam van der Meer of Eugenie de Jong (die in Hotel Santbergen woonde). Uiteindelijk kon je zo'n gevecht dan wel winnen, maar daarmee had je het meisje nog lang niet "veroverd". Ook als misdienaar kon ik vanaf dicht-bij-God de aanwezige schoonheden in de kerkbanken bewonderen. Ik denk dan ook niet dat God mijn initiatieven de hemel in prees en dus bleef ik lang vrijgezel en "vriendinloos". De eindeloze kaartpartijtjes, die we na school speelden met doorgeknipte doosjes sigarettenmerken...en wat dacht je van al die spannende knikkerspellen op het schoolplein? De ene dag een zak vol "winst" en de volgende dag bijna niets meer. Het was de leukste schooltijd van alle daarop volgende schooljaren. Ik kan me nog een paar namen herinneren: Erik Beukers (Koninginneweg), Piet Evers (we waren gek op sterappels en houtduiven), Louis Mars (met grote interesse voor sterrenkijken) woonde ook onderaan op de Sterrenlaan, Guus de Haan (Sumatralaan), Jantje de Haan (Oude Enghweg, klein Indonesisch jongetje, die later ingenieur werd), Kurt Berserik (Eemnesserweg?), de jongens van Verhoeven uit 's Graveland (de beroemde jeneverstokerij), (Robert?) Koch (Heuvellaan; zijn vader was fotograaf) en Frans van Rossum (Groest, wiens ouders een prachtige kruidenierswinkel op de hoek Stationsstraat hadden. Hij zou later priester worden.) Meer namen, waarvan ik de voornamen niet zeker meer weet zijn: Paul Gockel (Palestrinalaan), Tonnie Hekman (Witte Kruislaan), (Guido?) van der Meer (Modezaak op de Groest), Piet Koster (Joy limonadefabriek aan de overkant van school), (Ton?)van Schijndel (schoenenzaak in de Schoutenstraat), Jan de Bont (wiens ouders een couturierbedrijf hadden op de Peerlkamplaan), Wim Heerschop (Noordsche Bosje; wij liepen alle autodealers in HIlversum af om autofolders te verzamelen), Tonny Pasman (taxibedrijf Stationsstraat), Gielen (Schuttersweg; zijn ouders hadden een huishoudelijke artikelenzaak op de Leeuwenstraat), (Frans?)van de Ven (Vaartweg), Hans de Vries (z'n zus Noortje, die bij de NCRV programma's regisseerde - aldus corrigeerde Hans mij onlangs), Pieter van der Meer (Stationsstraat - z'n vader maakte Triton stropdassen), Jan Baars (Schuttersweg) muziek maken op zelfgefabriceerde muziekinstrumenten; ik speelde bas op een "zeepkist"; we waren van plan om wereldberoemd te worden via de KRO), (Rijk?)van Vlaanderen (rijwielzaak op de Albertus Perkstraat) en ten slotte de jongens van Puik (hoveniersbedrijf w.o. indrukwekkende lavastenen voor in de tuin).

    St.Josephschool, 1950

    Als meest indrukwekkende gebeurtenis herinner ik me het overlijden van juffrouw de Wit.

    Als meest indrukwekkende gebeurtenis herinner ik me het overlijden van juffrouw de Wit.

    Montessorikleuterschool, 1949