Bekijk het volledige profiel van Dick Nonneman en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Dick Nonneman heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenIn 1975 aan de opleiding civiele techniek begonnen.
In 1975 aan de opleiding civiele techniek begonnen. Van de eerste jaren staan naast een aantal goed gegeven colleges, bv Prof. Bos met algemene civiele techniek, ook meerdere ongeinteresseerd gegeven colleges op het beeldvlies. Wat er uitsprong is het studentenproject in Oldeboorn (Friesland) waar een boerderij van een nieuwe fundering moest worden voorzien. Van de mentorgroep uit het eerste jaar heb ik nog steeds contact met Axel Noest. Van Ernst Molier weet ik waar hij woont. De twee jarige propadeuse heeft in het totaal vier jaar geduurd. Daarna ging het sneller zodat ik in november 1983 kon afstuderen in de Algemene Civiele Techniek. Na Prof. Bos door Prof. van Lohuizen overgenomen. Uit de laatste jaren staan mij de namen van Harry Timp en Henk-jan Mulder nog bij. Ik ben ook nog een jaar als mentor opgetreden van een groep met allemaal HTS afgestudeerden. Nou die vonden hun weg zelf wel, maar het was wel een leuke tijd. Ook het uitstapje naar Friesland voor de bruiloft van een van hen. Bijna vast komen te zitten in de sneeuw. Sinds 1985 ben ik werkzaam in de civiele techniek en heb me meer en meer gespecialiceerd in de wegbouwkunde.
TU Delft - faculteit civiel..., 1975
In 1968 op de Osdorper Schoolgemeenschap begonnen in de beginschool aan de Casimirstraat in klas 111.
In 1968 op de Osdorper Schoolgemeenschap begonnen in de beginschool aan de Casimirstraat in klas 111. De in die tijd gebruikelijke naam van de klas is me ontschoten. Misschien dat anderen me verder kunnen helpen. Een jaar waarin voor zover ik me kan herinneren ook op zaterdag nog lessen gegeven werden. Ik dacht om de week en dan wel 2 dubbel uren. Muziek en Biologie. Nu niet echt de vakken waar een groot deel van de klas op zat te wachten. Na een jaar naar de "overkant". De grote school bestaande uit aanelkaar geschakelde noodlokalen aan het Hoekenespad. De middenschool met de klassen 211 en 301. Van daaruit naar de eindschool om het Atheneum B te doen. 462, 562, 561 en 661. Ja in de 5e een jaar doubleren. Wat me uit de 5e klas nog bijstaat is dat de scheikundelerares regelmatig ziek was. Als ze er wel was dan kwam één onderwerp steeds weer aan de orde, de zoutvorming. Niet dat ik daar nog iets van begrijp. In 1975 geslaagd en verder gegaan naar de TH in Delft. Wat ik me van de tijd op de OSG nog goed kan herinneren is omvang van de school. Gangen met straatnaambordjes waarop de namen van directeur, van der Valk, leraren en de concierge. Het Steurplein, Van der Valklaan etc. Langzaam borrelen ook namen van leraren weer boven. Sommingen waren zo bekend dat ook al had je geen les van ze de namen zijn blijven hangen. Bohnenn, Frau Amstelveen (Duits), Beumkes (Engels?), Jaap van der Aa (natuurkunde), Langeler, Dijkhuis (Nederlands), Prick van Welie (muziek), Mw. Visser? (scheikunde), Rühl (geschiedenis), Pfaltzgraf(wiskunde), Ten Holt (Engels), Cornegoor (filosofie) die onder het pseudoniem Roogenroc artikelen schreef, in ik dacht de Volkskrant. Verder was zijn wandelen over krukjes, banken en tafels beroemd. Mw. Hamar de la Bretonière (aardrijkskunde, witte lok in verder zwart haar), Haakmat. Van medeleerlingen herinner ik me met name namen uit de laatste jaren, Ron Topsvoort (nog steeds contact mee), Wouter de Leeuw (5 weken Schotland op de brommer en uit het zicht verloren), Kathinka Berendse, Edwin van Spronsen (fan van CCR), Fred Makker en Peter Gerekink (Ruslandreis of was het toch de Engelandreis), Jeannette de Bats, Michel Gijzelaar (nog steeds contact mee), Marisa de Kleine. Zou leuk zijn om elkaar weer eens te zien. Mail via mijn achternaamdotnl komt zeker aan.
Osdorper Schoolgemeenschap ..., 1968