Bekijk het volledige profiel van Daan den Hartog en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Daan den Hartog heeft 7 klassenfoto's en kent 16 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenVeel geleerd, ook wel zitten niksen in 4B, het laatste jaar.
Veel geleerd, ook wel zitten niksen in 4B, in het laatste jaar. Denk nog met warmte terug aan "Muskietejag"": "Hoe sedig sit hy, O, die kreng! Sy kinders kan maar kranse breng, Nou gaan dei vabond sterwe... Pardoef!" (en dan sloeg mijnheer de Boer keihard op het bord, je schrok je de pleuris)"" Dis Mis! Daar gaat hiy weer! Maar dood sal hy, sowaar ek sweer - My naam is van der Merwe!, het Brandend Wrak of aan de brede rivieren, die traag door 't oneindig laagland gaa. Natuurlijk ook aan Lenie, de twee Thea * 2, Emmy, Loes, Riet, Akkie, Theo, Ben, Herman. Wat te denken van onze andere leraren: Hoogstraten, de Ruiter, herr Flugel, J(immy) van Hoesel (ik bedoel de leraar frans met brilletje, met die taunus 17m) en dan de boekhoud en bedrijfskunde leraar (van der Doef ?) en niet te vergeten in de lagere klas die biologie leraar, die het woord sperwer niet kno uitspreken en waarvan je nooit wist of tie jou aankeek of je buurman. Ik vond het een mooie tijd.
Willibrord mavo, 1958
Volgens mij heette deze school vroeger de Frobelschool.
Volgens mij heette deze school vroeger de Frobelschool. Dat staat ook nog (geloof ik) met grote letters in steen gebeiteld op de voorgevel. De school was niet ver weg van mijn ouderlijk huis (ik ben in 1946 geboren in de Kattenstraat, waar nu een kunst gallerie is),voor mij was het dus dict bij huis, ik kon er zelf heen lopen. Ik herinner me ook nog , dat er in die tijd kabelleg werkzaamheden waren in de golberdingenstraat. Wie er op zaten weet ik mij niet te herinneren.
Kleuterschooltje van juffro..., 1951
Volgens mij is dit dezelfde school als de Katholieke Jongensschool.
Volgens mij is dit dezelfde school als de Katholieke Jongensschool. 1e klas: Jufvrouw van de Veer (lieve jufvrouw van de Veer) :rekenles uit een boekje met sinaasappels als hulpmiddel 2e klas: (Me)Jufvrouw Buising) 3e Klas ook Mr Herscheid, statige man. ?? de klas: Meester de Bruin (ging later naar een nieuwe lagere school, achter de poort geloof ik 4e klas: Meester Rinkers (uit de Heerenstraat geloof ik), een krasse oude man,een beetje mank lopend, stijf geboord in 't (zwarte) pak, je kreeg wel eens een tik met de stok... 5e klas: Meester de Lange (uit de zandstraat) sprak uitstekend Frans (kregen we ook les in) een groot fan van Fortitudo.( ik ging helaas in dat jaar verhuizen naar Veenendaal). Hij was ook altijd de stadsgids als de delegatie uit de franse stad Amiens op bezoek in Culemborg was, een hele happening in de jaren '50. 6e klas: Meester Beijen (zijn bijnaam ligt voor de hand...) Hoofd der school, een echte direkteur, die met "harde" hand en krassende stem de wind onder de oudere belhamels hield (vooral bij de "blommetjes"... Was er als de kippen bij, als we de (wal) noten bomen in de buurt weer geplunderd hadden en de politie op school langs kwam: wij moesten onze handen(donkergeelgeworden van het notensap) ophouden voor hem! Op het schoolplein heerste altijd een soort pikorde. Het hek aan de straatkant bij de kruising (links af liep je naar een omheind elektriciteitshuisje) werd gebruikt om wijdbeens in te staan , de armen hangend in de ijzers, om "koning" te zijn. In de klassen, prachtige schoolplaten, ik heb er nu een thuis, ingelijst: Krijgsraad voor de vierdaagse zeeslag. Na school, de zandstraat in , rechtsaf, langs de smid op de kruising, die de gloeiende hoefijzers, onder een stinkende sissende rook op de hoeven drukte van het paard, dat in een soort kooi buiten stond, dan rennend langs Brenkman, de poort onderdoor , de markt over, naar huis. Wat een prachtige tijd. Schooltandarts (de bus bij de achterdeur), minder leuk, wat een bitch stond daar achter de boormachine. Belleman(Begonia) kweek wedstrijden en ijsjes met drie bolletjes met slagroom bij van 't'Veld (???) of dromend naar het treintje kijken bij de drogist op de hoek van de Preisestraat /Zandstraat (??) met Sinterklaas. De school en al die avonturen in de buurt, het 10jarige bevrijdingsfeest (met een schop op de schouder naar de markt, de koniginne dag , zingen met zijn allen, of meedoen met de optocht en kijken naar het ringsteken. Wat een heerlijke tijd, ja er was armoe, maar we hadden te eten en liepen soms in andermans kleren, of in die van je broertje als je die had. Ik heb in ieder geval een mooie jeugd gehad en denk soms nog wel eens terug aan mijn plekje aan de Lek, links van de pont. Er waren nog geen stuwen in Rijn/Lek , het water stond nog natuurlijk laag, mooi om te spelen en te zwemmen tussen de kribben.
Willibrordus, 1952