Ontdek PLUS

Chickie Beer

Kent 0 personen

SINGLE , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Chickie Beer en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Chickie Beer heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Veel gelachen en gedaan in deze tijd.

    Veel gelachen en gedaan in deze tijd. De propadeuse was met de meiden van de balletmavo waar klassiek ballet met de paplepel ingegoten was. Ik was een stuk ouder, 22, toen ik aan de opleiding begon. Voornamelijk alleen aan jazzdance gedaan en weinig aan klassiek maar zat wel met de beste van die lichting in ene klas , 1JK of 1 KJ? Moest toen een inhaalslag binnen 3 maanden maken om ongeveer op het zelfde niveau te komen als de anderen en klaar te zijn voor een leraar als oa Job Sanders. Ik heb nog nooit zoveel tributen door de klas zien gaan als in zijn les....;-)en we werden voor alles uitgemaakt, bouwvakker was een geliefd woord. Jette had meer de neiging om in je te prikken en je te betichten van al het junkweekendfood wat we weer eens tot ons hadden genomen. Achteraf vielen rare eetgewoonten in onze klas wel mee in tegenstelling tot bepaalde anorexia meisjes van de toneelopleiding. Jazz was meer mijn ding, docenten als Ben Bergmans, Glenn vd Hoff, Noes Fiolet, Hanna de Leeuwe, Dick Swanborn en my good friend Leslie Watanabe die als gastdocent daar ook heeft les gegeven. In mijn afstudeerjaar stage gelopen bij Djazzex, mijn uiteindelijke doel en waar mijn passie lag. Goeie schoolvriendin was Jane Poerwoatmodjo, Giselle Joosten. Tijdens mijn studietijd ook veel opgetreden met Digital Emotion zodat ik vaak half slaperig en vreselijk moe, dezelfde nacht soms terug gevlogen uit Oost-Berlijn of Spanje, in de klassiek les van maandag stond van Jette of Willy de La Bye...en met minder mazzel in die van Job...haha. Af en toe een zware maar heerlijke tijd! Goede herinneringen aan.

    Codarts, hogeschool voor de..., 1982

    Zoals ik onder de andere vermelding van deze school (christelijke basisschool Kagawa) heb geschreven: goede en leuke herinneringen.

    Zoals ik onder de andere vermelding van deze school (christelijke basisschool Kagawa) heb geschreven: goede en leuke herinneringen. Wij woonden tegenover de school op Dalveen en mijn broers Jelle en Sibe en mijn zus Karin hebben hier ook opgezeten. Mijn vriendinnen toendertijd Paula Vuijk, Ellen van Uffelen, Marion vd Kroft, Astrid Tiebackx die helaas overleden is aan een hersentumor. Haar broer heeft mij weten te traceren omdat hij mijn poeziealbum tussen haar spullen tegenkwam en niet zo lang geleden heeft hij het langs gebracht. Een dierbare herinnering! Kees van Hattum was erg goed in tekenen en had een portrettekening in mijn album gemaakt, hij is nu kunstschilder en leeft echt van zijn schilderen. We zijn elkaar weer tegen gekomen op de lagere school waar onze kinderen zaten. Later heeft hij mij ook op het doek vastgelegd en het moment dat ik het schilderij wilde kopen, was het al verkocht. De boys: Kees van Hattum, Stanley Bovet (die behalve goed kon zingen ook lekker konzoenen...haha), Roy Bliemer (ben jij mijn geheime aanbidder uit die tijd? Nooit geweten!) Frenk Smith die nu een opdrachtgever is van mijn huidige werk, gekke Chrisje uit het Oord, en anderen wiens gezicht ik wel voor me kan halen, alleen de namen niet meer weet. De leerkrachten: juffrouw van Donselaar (hoofddoekje en op haar mobieletje, juffrouw Poorter of vd Poorten (te saai om over naar huis te schrijven), juffrouw van Mourik (af en toe een onwijs kreng), meester Wiersma(tikkeltje vrouwelijk met een geaffecteerd stemmetje) meester de Waal (inderdaad altijd met een speld in zijn oor aan het peuteren en zoooo vreselijk saai) Terwijl wij de meest saaie psalmen aan het zingen waren, swingde het ernaast bij meester Smit erop los, wat benijdde ik die kinderen uit die klas. Ja....en meester Lens die je tijdens de gymles letterlijk aan het uitputten was (gezonde geest in een gezond lichaam) Het meeste keek ik uit naar de pauzes, vangertje spelen met de jongens! Het was een goede tijd, kan niet anders zeggen! Mijn emailadres: dertiennulvier at ******* punt enel.

    kagawa, 1966

    Hele goede en leuke herinneringen.

    Hele goede en leuke herinneringen. Medeleerlingen: Marjon v.d. Kroft, Paula Vuijk, Ellen van Uffelen, Astrid Tiebackx, helaas overleden aan een hersenumor. Haar broer had mij getraceerd omdat hij tussen haar spullen mijn poezie-album vond en heeft het langs gebracht. Het moment dat je alle gedichtjes leest van je vroegere klasgenootjes brengt toch wel weer veel nostalgie naar boven. Frenk Smith (die nu een opdrachtgever is bij mijn huidige werk), Joan de Palmer, Cees van Hattem die uiteindelijk echt kunstschilder is geworden want hij kon toen al zo goed tekenen. Hij had in mijn poeziealbum een portret tekening van mij gemaakt en later zijn we elkaar weer tegen gekomen omdat onze kinderen bij elkaar op school zaten en hij heeft mij toen nageschilderd. Zat erover te denken om het te kopen maar helaas was het al verkocht. Roy Bliemer (ben jij mijn geheime aanbidder uit die tijd?, nooit geweten)Stanley Bovet(die zo vreselijk mooi kon zingen en goed zoenen, haha)gekke Chris uit het Oord en nog vele anderen waar ik de naam niet zo goed van herinner. Zat met de hele familie op de Kagawa, logisch want wij woonden tegenover de school. Kan me goed juffrouw van Donselaar herinneren met haar hoofddoekje en elke dag op de mobielet naar school, juffrouw v.d. Poorten (te saai om naar huis te schrijven)natuurlijk meester de Waal, wat waren wij jaloers als wij de kinderen uit de klas van meester Smit hoorden zingen, altijd leuke liedjes en een leuke vent. Meester Wiersma, praatte altijd zo gearticuleerd en leuk vrouwelijk, juffrouw Mourik met haar lange nagels en af en toe een kreng. Ik zat ook in het schoolkoor met een aantal meiden oner leiding van meneer Boon (klein en lispelend)en altijd op zwarte pottertjes zuigend. Ik kan me herinneren dat 1 van ons een leuk idee had om tijdens de zangrepetitie jeukpoeder in de truitjes te strooien....(geloof dat wij de voorlopers van electric boogie zijn geweest) Naar de pauzes keken we altijd uit als we vangertje speelden met de jongens.....goede tijd!Ben na de kagawa naar het Groen van Prinstercollege gegaan en heb uiteindelijk 7 jaar over mijn HAVO gedaan (geloof me: niet omdat ik het zo leuk vond maar het kon me geen meter boeien)

    Kagawa (Chr basisschool), 1966