Ontdek PLUS

Ansje Otjes

Kent 0 personen

WIDOW , 1 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Ansje Otjes en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Ansje Otjes heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    1957-1958: de 1e klas bij Zr.

    1957-1958: de 1e klas bij Zr. Salesia, een heel lief mens, dat in de loop van het schooljaar overgeplaatst werd naar Brabant of zo. Wat had ik een verdriet!!! De 1e schooldag: Ik herinner mij dat ik naast Liesbeth van Aerssen kwam te zitten. Haar ouders hadden een boekhandel op de hoek van de Rooseveltlaan. 1958-1959: 1 jaar naar de Theresiaschool in de Ferdinand Bolstraat en daarna weer terug naar de Mariaschool van 1959-1963. De 3e klas met Zr. Hortensia. Franse les in de 5e en 6e klas. Qui est Pierre? Pierre est un garcon. Juffrouw Haaker die flirtte met Jos ten Velde, die, al rammelend op zijn orgeltje,trachtte ons enige muziekkennis bij te brengen. Juffrouw Christel met kort rood haar en sproeten, leerde ons handwerken. Zuster Thoma met blozende wangen. Ze deed mee met touwtje springen en dat vonden wij natuurlijk geweldig!!" Het was een hele eer als je werd uitverkoren om met de melkkoker en een potje Moccona de klassen rond te gaan om de leerkrachten te voorzien van "koffie". Na afloop moest je dan de melkkoker schoonmaken met koud water uit het fonteintje want warm was er niet. Bah wat stonk dat en erg schoon werd het ook niet met koud water. En dan natuurlijk na schooltijd naar PASJA in de Maasstraat om snoep te kopen, zoals stroopsoldaatjes, zwart-op-wit, wijnballen en Bazooka Joe-kauwgom. De tandartsen moeten hun handen vol gehad hebben aan onze gebitjes.

    Meisjesschool Mariaschool, 1959

    Ik zat in de 1e klas op de Mariaschool in de Roerstraat en mijn vader vond dat mijn oudere zus en ik naar de Theresiaschool moesten.

    Ik zat in de 1e klas op de Mariaschool in de Roerstraat en mijn vader vond dat mijn oudere zus en ik naar de Theresiaschool moesten. Mijn vader had nl. een bedrijf in het renoveren van schoolmeubels en schoolborden en dacht, door zijn dochters naar deze school te sturen klandizie te krijgen. Of dit, educatief gezien, verstandig was heeft hij zich nooit afgevraagd, denk ik. Gelukkig hebben we er niet onder geleden. Veel herinneringen heb ik niet aan de 2e klas van deze school. Ik vond het er erg donker, de hele Ferdinand Bolstraat leek wel donker vergeleken bij de Roerstraat. Er waren toch wel wat kinderen die uit een arm milieu kwamen. Ik zat in de 2e klas bij Juffrouw Zegers en mijn zus Jose in de 6e klas bij Zuster Paulus. Na een jaar ging ik weer terug naar de Mariaschool. 2 Namen van klasgenoten weet ik nog: Renie Schielen en Josje Brekelmans. De gebouwen uit die tijd waren Huize Pax waar je op zondagmiddag film kon kijken voor een kwartje, aan de overkant de Oude Rai waar in de zomervakantie altijd activiteiten waren en om de hoek de Vredeskerk.

    St Theresia, 1958

    Het was een vrij strenge school met Zuster Catharina aan het hoofd.

    Het was een vrij strenge school met Zuster Catharina aan het hoofd. In de pauze mochten we niet op straat (stel je voor dat we iemand van het andere geslacht zouden tegen komen) maar werden we "gelucht" op de binnenplaats. Het was erg spannend om er toch tussenuit te knijpen en koffie te gaan drinken met een sigaret erbij in het koffiehuis aan de overkant.Dit deed ik met Elise Lutz, Toosje Elderman, Sonja van der Meer en misschien nog wel andere meisjes, maar dat weet ik niet meer.Omdat er nieuw linoleum gelegd was in alle klaslokalen moesten wij tijdens de lessen gympen of sloffen dragen.Het was dan ook vaak niet te harden van de lucht die opsteeg uit ons schoeisel. Haar afkeer hiervan liet Zuster Catharina bij binnenkomst duidelijk blijken door uit te roepen:"Quel odeur!!!" De strengheid werd wat verzacht door Mijnheer Olnon, die de klas uitnodigde om gezellig bij hem en zijn vrouw thuis te zijn, onder het genot van een frisje en chips. Hun zoon Lucas speelde dan gitaar. Ik heb, tot 2 jaar geleden, altijd nog contact met Meneer Olnon gehad. Als hij nog leeft is hij nu bijna 92 jaar. Ondanks de strengheid heb ik geen slechte herinneringen aan de Catharina-U.L.O. Ik ben nog altijd blij dat ik zo'n gedegen opleiding heb gehad en examen moest doen in alle vakken. Onze klas was daarin de laatste voordat de Mammoet-wet in werking trad.

    St. Catharina ULO , 1963