Ontdek PLUS

Annelike Brinkman

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Annelike Brinkman en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Annelike Brinkman heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Wij verhuisden in het najaar van 1956 van Amsterdam naar Groningen en zo kwam ik in de 3e klas van de Brugsmaschool terecht bij juf Leeuwerke.

    Wij verhuisden in het najaar van 1956 van Amsterdam naar Groningen en zo kwam ik in de 3e klas van de Brugsmaschool terecht bij juf Leeuwerke. Het was een leuke klas, waar ik me direct thuis voelde. Juf Leeuwerke was in mijn ogen toen al vrij oud, maar zij was modern in haar opvattingen.Zo mochten we vingerverven en gaf ze aardrijkskunde met behulp van Gopie, een jongetje op een ooievaar, die op de ooievaar boven het lokaal, de school, de buurt, de stad enz. vloog. Aanschouwelijk onderwijs! Achter in de klas hadden we een grote tafel, waar Gopie op de ooievaar boven zweefde. Op de tafel dan de plattegrond van klas, school, enz. Verder hadden de meisjes handwerkles van juf van Ingen, in mijn herinnering een strenge, magere, al wat oudere dame met een knotje. We moesten toen nog maas- en stoplappen en sokken breien. Van de sokken begreep ik niets, dus dat heb ik nooit geleerd. Wel mochten we, ik geloof vanaf de 5e klas, een merklap maken. Dat vond ik wel leuk. Ik herinner me nog, dat de merklappen daarna in de etalage van Zimmermann-Dasselt mochten hangen, een handwerkzaak in de Zwanestraat. De mijne mocht niet, omdat ik een blankhouten lijst mooier vond dan een mahonielijst en dat paste niet. Ik heb de letterlap nog steeds. Verder waren er tijdens juf Leeuwerke de schoolreisjes op de fiets naar Eext, waar zij een zomerhuisje had. De klas moets wat haar betreft ook een eenheid zijn, en er werd een motto bedacht: Eendracht maakt macht. Zij liep speldjes maken (groen-wit-groen) met daarop EMM. Dat speldje heb ik ook nog steeds. Ik vond het leuk, dat er, ik denk zo'n 20 jaar geleden, een reunie van de school/de klas was, waar bijna iedereen uit die klas aanwezig was. De laatste 2 jaar hadden we les van mijnheer Schat. Die las voor uit Fulco de Minstreel, een spannend boek. Hij kon weleens driftig worden, herinner ik me. Ik heb goede herinnereingen aan mijn lagere schooltijd en hoop ook eens van anderen uit die klas te horen, welke herinnereingen zij hebben. Ik hoorde van het initiatief van ************* en hoop dat meer mensen zullen reageren. Wie weet, zit er nog eens een reunie in.

    Brugsmaschool, 1956