Bekijk het volledige profiel van Anne-Marie Harzing en al je andere schoolgenoten!
In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!
Anne-Marie Harzing heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?
Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!
AanmeldenIk heb op deze school een fijne tijd gehad.
Ik heb op deze school een fijne tijd gehad. Eindelijk kon ik mijn droom om kleuterleidster te worden in vervulling laten gaan.We hadden fijne leerkrachten en en een leerkracht mevrouw Vuister of zoiets heette ze.Zij gaf geloof ik pedagogie, zij heeft mij ge weldig geholpen toen mijn moeder ziek was en overleed waardoor moest ik de B akte een jaar langer moest doen, Want ik werkte toendertijd al, Helaas heb ik daarna nooit een baan kunnen vinden als kleuterleidste omdat ik van boven de rivieren kwam en de brabanders kregen voorrang bij sollicitatie. Maar mijn instelling was dat ik genoeg basis had om met kinderen te kunnen werken en heb toen een baan gevonden als groepsleidster op het Doven Instituut in st Micheldgestel , vervolgens ben ik speltherapeute geweest op Harendaal in Haren (NB) en daarna Peuterleidster. En verder in mijn leven als vrijwilliger met kindern gewerkt. En dat doe ik nu nog steeds.
R.K. Opleiding voor kleuter..., 1967
Ik ben in 1957 op de montessorischool gekomen.
Ik ben in 1957 op de montessorischool gekomen. Ik heb er een hele fijne tijd gehad. Het samen met jongens en meisjes in een klas zitten vond ik geweldig, we hadden altijd veel plezier. De Liefste zuster die we hadden was zuster wilhelmo. De klassefoto , die er op staat was met een uitstapje in de natuur en die zuster met die paddestoelen is zuster Wilhelmo. Op de klassefoto zonder zuster WEilhelmo sta ik achteraan in het midden , klein lachend meisje met een wit bloesje en krullekopje. Niet zo lang na deze foto werd zuster Wilhelmo erg ziek en overleed. De hele klas was verdrietig en daarna was het voor mij niet meer zo fijn op school, ik miste haar erg. Ik weet nog dat we toen een juffrouw uit Zeist kregen als vervanger en die had moeite om de orde te bewaren en toen zei ze dat het onze schuld was dat zuster Wilhelmo ziek was geworden en dood was gegaan. Dat had op de klas wel invloed. Ik zelf had het daar erg moeilijk mee en vond het niet eerlijk van haar om dit zo te zeggen.Vanaf toen was het niet meer zo fijn op school. Ik denk dat die juffrouw zich toen niet realiseerde wat voor impact dat op kinderen heeft als je uit machteloosheid zoiets zegt.
RK. Montessorischool / Mont..., 1957
Ik heb deze school niet zo leuk gevonden wat leren betreft.
Ik heb deze school niet zo leuk gevonden wat leren betreft. Ik was nogal ondeugend en kreeg vaak straf. In de eerst klas kreeg ik als enige van Sinterklaas een roe in mij zelfgemaakte schoentje. Die roe most ik voor straf mee naar huis nemen. Ik heb mijn vader nooit zo boos gezien toen ik ermee thuis kwam. s'middags ging ik met roe en vader naar school en toen heeft mijn vader een gesprek gehad met de directrice. Het gevolg was dat Sinterklaas mij zijn excuses aanbood en een cadeautje.Verder werd ik nogal een achter een kast gezet, in de prullebak in de hoek, omdat ik nogal een uit boosheid de leerkracht tegen de schenen schopte en dit kwam vrij hard aan. Maar ik kon niet tegen onrechtvaardig heid , als de klas werd gewaarschuwd dat ze moesten stoppen met klieren, praten e.e. dan was er bij voor iemand die de klep van de bank/stoel omhoog zette als we moesten staan en dan ging je zitten en dan klapte die deksel hard neer en dan kreeg ik de straf en de verooraker niet.In de vierde klas werd ik door mère Tarsisia geslagen omdat ik brutaal was. Ik had namenlijk samen met Liesje Tulner achterin de klas zitten vervelen met onze vulpennen en toen zei de mère verdomme etc. en toen zei ik alleen maar :"oh mère U vloekt en toen kreeg ik een hele harde klap tegen mijn hoofd. Dit was voor mijn ouders de aanleidiong om mij naar de montessorischool in Utrecht te doen, alwaar ik toen een hele fijne tijd heb gehad.
Xaverius school, 1953